Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:50, 19. 1. 2023.

| Društvo

Vanredna situacija u Prokuplju zbog mogućih poplava i izlivanja Toplice

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
reka Toplica
Nivo Toplice raste iz sata u sat; Foto: Lj. M.

Zbog obilnih padavina i povećanog vodostaja reke Toplice, a samim tim i mogućnosti da se izlije iz korita na teritoriji grada Prokuplja, večeras je proglašena vanredna situacija.

Odluka je doneta na vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, a na osnovu izveštaja stručno-operativnog tima za odbranu od poplava i obilaska terena, jer nivo reke Toplice raste iz sata u sat.

Iz prokupačkog Štaba naglašavaju da je vodostaj Toplice u izveštajnoj stanici Pepeljevac u 20 sati u Kuršumliji iznosio 332 cm, sat kasnije nivo je porastao za više od 20 i iznosio je 355, a po poslednjem merenju u 22 sata je 376 cm, što je za skoro 10 cm više u odnosu na poplave koje su zahvatile Toplicu tokom 2020. godine kada je vanredna situacija uvedena u trenutku vodostaja na maksimumu od 369 cm.

Stanje na reci Toplici prati se iz minuta u minut i iz Štaba kažu da su sve nadležne službe na terenu kako bi se sprečilo ugrožavanje ljudi i materijalnih dobara.

Nezvanično saznajemo da se stanje oko nivoa Toplice prati i na teritorijama Kuršumlije i Žitorađe, ali da te lokalne samouprave još nisu zvanično uvele vanrednu situaciju i da je moguće da, ukoliko vodostaj nastavi da raste, to urade tokom večeri ili sutrašnjeg dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    12:34 // 20. 1. 2023.

    Opet ista prica i istorijska kisa...naravno,od prethodnog puta nista nije ucinjeno,dok se ne podave kao pacovi...gde bese ministar za vanredne situacije,a i niski centar od ruske brace...mrtvo slovo na papiru...a kad dodju izbori,med i mleko i obecanja pusta...;putevi,pruge,infrastrukture rezervisani za sever...

  • Sale

    09:05 // 20. 1. 2023.

    Da aktuelna vlast izdvaja više novca za jug Srbije ne bi se ovo dešavalo ovako sve ode u Vojvodinu a sutra će nam reći pa-pa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: