Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 19. 1. 2021.

| Društvo

U Prokuplju umesto plivanja za Časni krst, nagrada prvoj bogojavljenskoj bebi

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
časni krst plivanje
Ove godine neće se plivati za Časni krst u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Iako je prethodnih godina organozovano bez obzira na vremenske uslove, a 2017. u bazenu Opšte bolnice u Prokuplju, ovogodišnje tradicionalno plivanje za Časni krst je otkazano zbog pandemije korona virusa. Umesto nagrade za najbržegi najspretnijeg plivača, ove godine ona će pripasti prvorođenoj bebi u prokupačkoj zdravstvenoj ustanovi koja se rodi na današnji dan.

Grad Prokuplje u sardanji sa sveštenstvom prokupačke crkve i Udruženjem "Bog se javi", koji su tradicionalno organizovali ovu manifestaciju od 2014. godine, u zavisnosti hoće li prva beba biti devojčica ili dečak, obezbediće prigodan poklon.

Ideja je da darujemo prvu bebu poklonom, ali čekamo da vidimo hoće li biti devojčica ili dečak. Radi se o simboličnom poklonu koje svake godine obezbeđuje Grad Prokuplje za učesnika koji prvi dopliva do Časnog krsta. Nismo želeli da rizikujemo i organizujemo plivanje zbog pandemije korone, ali smatram da će već naredne godine ova tradicionalna manifestacija biti nastavljena kao i do sada – kaže Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Za razliku od Prokuplja koje će darivati prvorođenu bebu, u Kuršumliji će se i ove godine plivati na Bogojavljenje u organizaciji Turističke organizacije Kuršumlije.

Plivanje za Časni krst održaće se u podne na gradskom bazenu, a organizatori kažu da će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: