Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 5. 11. 2018.

| Društvo

U Prokuplju utrošene sve dobijene doze vakcine protiv gripa

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
vakcinacija u domu zdravlja PK foto lj.m
Nadležni tvrde da je podmirena potreba stanovništva; foto: Lj. M.

Zbog velikog interesovanja građana za vakcinaciju protiv sezonskog gripa, Dom zdravlja je za samo 2 nedelje potrošio svih 1.200 doza, koliko je propisalo nadležno Ministrastvo zdravlja za besplatnu vakcinacija protiv sezonskog gripa u Prokuplju.

U ovoj ustanovi kažu da je zbog većeg broja zainetresovanih, a kako bi se i njima izašlo u susret, naknadno trebovano još 50 vakcina koje su stigle iz Instituta za javno zdravlje Niš, što je podmirilo potrebe zainteresovanih.

Dodaju i da je ovim završena vakcinacija za ovu godinu, pa građani koji nisu dobili željenu zaštitu, a podležu ugroženim kategorijama pacijenata, eventualno se mogu vakcinisati od gripa u niškom Institutu za javno zdravlje.

Upotrebljeno je svih 1.250 vakcina, što znači da su, pored hroničnih bolesnika i organizovane vakcinacije, i sami građani bili zainteresovani za ovaj vid zaštite od gripa. Prioritet za dobijanje vakcina imale su ugrožene grupe, pa je na početku organizovana grupna vakcinacija pacijenata na dijalizi, bolesnika koji su na režimu kućnog lečenja, kao i korisnici Doma za smeštaj starih lica - istakla je portparol Doma zdravlja Violeta Miljković.

Ona naglašava da je imunizacija stanovništva na području opštine Prokuplje obavljena po planu i bez ikakvih problema, a vakcine su građani, pored matične ustanove, u Domu zdravlja, mogli da prime i u 6 ambulanti na teritoriji opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: