Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 20. 10. 2020.

| Društvo

U Prokuplju proglašena vanredna situacija zbog sve više zaraženih od korone

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Prokuplje
Vanredna situacija na celoj teritoriji Prokuplja; Foto: Lj. M.

Zbog, kako je obrazloženo u odluci prokupačkog Kriznog štaba, značajnog porasta pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom COVID-19, u Prokuplju je proglašena vanredna situacija. Odluka je doneta na jutrošnjoj sednici Kriznog štaba i stupa na snagu odmah.

Procena Kriznog štaba je da je, kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze, neophodno donošenje vanrednih operativnih mera zaštite.

O sprovođenju ove odluke staraće se Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja po ovlašćenju Gradskog štaba za vanredne situacije Prokuplje, a odluka će odmah biti dostavljena Okružnom štabu za vanredne situacije Topličkog okruga, Republičkom štabu za vanredne situacije - Sektoru za vanredne situacije, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja – napisano je između ostalog u obrazloženju Odluke o uvođenju vanredne situacije.

Odluci da se uvede vanredna situacija prethodio je zaključak Štab za vanredne situacije na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom pandemijom zaraze izazvane virusom korona.

Odluka je doneta i kako se navodi, na osnovu izveštaja Epidemiološke službe Doma zdravlja Prokuplje, gde tvrde da je u poslednjih nekoliko dana konstatovan značajan porast pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom korona, iako su prema zvaničnom izveštaju iz Bolnice tokom jučerašnjeg dana na Infektivnom odeljenju ove ustanove hospitalizovana 4 pacijenta, od kojih su 3 bila pozitivna na koronu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SVETLSNA

    14:19 // 21. 10. 2020.

    Poštovani!
    Strašno mi je žao ali KORONA vreba tu je pazite eto je pored Vas poješće Vas pazi oprez.To je na našu katastrofu kukasta aždaja vreba iza svakog ugla jaoooo teško nama........Opasna aždaja brrrrrr.

  • Pera šampion

    16:37 // 20. 10. 2020.

    Koliko je to povećan broj pozitivnix na virus kovid 19,koje su to mere, pola grada je bez maski, kafići puni....

    • Slobodan

      21:40 // 20. 10. 2020.

      Kako koliko, pa piše ti da ima 4 obolela, što nije zanemarljiva brojka

  • Vendetta

    13:05 // 20. 10. 2020.

    Uskoro nam sledi tek zatvaranje. I sve tamo do leta nece biti bolje. Spremite se za novi ciklus.Cela evropa se zatvara. Za nedelju dve.

    • Vlatko Vlatkovic

      22:12 // 20. 10. 2020.

      Gde posisa,toliko znanja.Iz koje li si ti dimenzije?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: