Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:37, 6. 9. 2018.

U Srbiji bombonjera i viski za doktore, u Skandinaviji donacije za bolnicu

mito Umesto para u kovertama, pare u kutije za donaciju; foto: A. K.

Praksa da se nakon uspešnog lečenja lekarima nešto pokloni, poput flaše viskija, što je jedan oblik korupcije, prilično je uobičajena u Srbiji. Međutim, rukovodilac projekta Evropske unije “Prevencija i borba protiv korupcije” Roman Prah, kaže da su skandinavske zemlje rešile to tako što umesto medicinskom osoblju, pacijenti u znak zahvalnosti mogu bolnici da doniraju pare ili nešto od opreme.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • prosečan

    10:47 // 6. 9. 2018.

    srpski lekar, kladim se, ne bi nikada sopstvenu donaciju zamenio donacijom bolnici, jer on je 6 godina studirao, 9 godina specijalizirao i niko ne može da mu douzme pravo na dodatnu tarifu...

    • NISKI STUDENT

      22:38 // 15. 9. 2018.

      Zivim u Svedskoj dugi niz godina. Imao sam dva infarkta i uGradjeni su stentovi. Nezamislivo je pokusati podmititi medicinskko osoblje. Imam "kucnog lekara" vec vise od decenije. Bez mog znanja proverava moje zdravllje. I pored prijateljskih odnosa nebih se usudio na billo kakav poklon. Bez znanja mog lekara doniram institut za srce i pluca.(sledi nastavak).

  • Меда

    11:39 // 6. 9. 2018.

    Још само да нам дају савет како да се одупремо да нам неке заједнице не постављају власт него да несметано сами то одрадимо... можда би се и нашла власт која би искористила овај веома поучан савет из горе наведеног текста.

    Овај текст је настао без подршке било каквог програма за приступање било чему. У Совјетском савезу је парадајз растао величине фудбалске лопте до краја 1948. а онда кликери

  • Eva

    11:41 // 6. 9. 2018.

    Ne treba nista da im daju ni bolnici. To je njihov posao za sta su placeni tj. nedovoljno placeni da rade.

  • kole

    11:42 // 6. 9. 2018.

    ne mogu da verujejem da u zdravstvu ima korupcije, daleko bila mita

  • Koke

    14:34 // 6. 9. 2018.

    Ukinuti praline od 70 dinara I kafu 100gr kao ozbiljnu korupciju

    • Buridanov

      20:20 // 6. 9. 2018.

      Uskoro nećemo imati kome da to odnesemo.

  • qgo

    18:36 // 6. 9. 2018.

    JEdnom sam u domu zdravlja bio revoltiran jer nije bilo civiluka u ordinaciji. Kako sam relativno dobro poznavao te doktore i sestre, pitao sam ih da li imaju nesto protiv da ja kupim civiluk, donesem i namotiram ga na zid. Odgovor je bio da ne moze vec moram da se javim direktoru i dam donaciju a onda on odlucuje gde ce da idu pare. Naravno, nisam bio lud da njemu uplatim donaciju...

  • Apelujem na napaćen narod...

    00:56 // 7. 9. 2018.

    Da prijavljuju lekare!Dok sam ih molio,kumio,čašćevao...I tad su me zezali,sve dok mi nije puko film i...I prijavio i...I vidim Ja svi se poplašili od mene ljubazni,šta treba,izvolte i slično.Ceo dom zdravlja me zapamtio i kad me vide ne smeju da zezaju ni one sa kojima sam u čekaonicu!Jedna komšinica doktorka se naljutila nešto na nas i rekla nek nam zatreba nešto će vidimo,Ja mislim probaj:)

  • Posmatrac

    19:52 // 21. 9. 2018.

    Nisam protiv iskazivanja zahvalnosti u vidu bombonjere, pica, nekog sitnog poklona (tipa suvenir i sl.), jer, koliko mi je poznato u mnogim zemljama inostranstva takve sitnice ne predstavljaju nikakav problem. Medjutim, trazenje i davanje mita, ili bilo kakvo podmicivanje unapred poklonima- treba ZESTOKO kaznjavati u Srbiji. Oduzimati licence za rad- i cao djaci. Pa, nek se doktori cesaju po glavi

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: