Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 29. 2. 2016.

U Srbiji budžete kriju, u EU su “na tacni”

budzet Budžet za 2016. godinu objavljen u PDF formatu; foto: ni.rs.

I dok se ponekad čini da je potrebno biti haker da bi se na sajtovima nekih opština i gradova pronašle odluke i budžeti, koji treba da budu javno dostupni podaci, a mnoge od njih ove dokumente i ne objavljuju, u Evropi se uveliko primenjuje politika otvorenih podataka.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Petar

    19:00 // 29. 2. 2016.

    Ovo, navedeno:"u Evropi se uveliko primenjuje politika otvorenih podataka" i ovo što sam video na ovom prilogu https://www.youtube.com/watch?v=9gEpTq-sNRA
    mi se "debelo" ne slaže.....

  • Alex

    19:30 // 29. 2. 2016.

    U Prokuplju su krenuli u maju 2014 da na sajtu objavljuju mesecne izvestaje izvrsenja budzeta. Prestali su posle dva meseca kada je postalo jasno da se iz tih izvestaja vidi da sav novac koji se slije u budzet bude potrosen na rashode za zaposlene odnosno za plate dok za nesto drugo (puteve, skole, infrastrukturu) ne preostaje ni dinar.

    • Petar

      08:19 // 1. 3. 2016.

      Pokušavam da shvatim vas, ali i realnost... Odakle da se "napuni" budžet, kada su "ovi odozgo" uništili sve živo.. Ne samo u Prokuplju, nego u čitavoj Srbiji (posebno južnoj).. I sada "ispada": krenućemo napred, samo da izgradimo "Beeograd na vodi". A ovo za plate birokratije, pa birokratija je uvek podmirivala prvo sebe, pa "šta ostane" (pa i ništa). Ne čudi me!!!

    • Alex

      14:06 // 1. 3. 2016.

      Prokuplje ima budzet od milijardu i 500 miliona dinara i gotovo ceo odlazi na plate zato sto lokalna samouprava ima skoro 800 ljudi na budzetu. A samo poredjenja radi 1990 bilo ih je 200. Onda se 2000e stiglo do 300. Danas do 800. Poenta je visak radnika. Zato su i prestali da objavljuju izvestaje jer se vidi da sve trose za plate abnormalnog viska zaposlenih.

  • Dr.Pravdić

    08:42 // 1. 3. 2016.

    Naravno da neće da objavljuju takve podatke jer bi se onda videlo da većina para odlazi na plate upošljenih i da ih ima više nego što se to javno kaze,pa bi se videli i drugi troškovi koji su klasično rasipništvo.A glavni problem je to što bi na videlo izašlo to koliki je dug po osnovu kredita i drugih obaveza i bilo bi kuku lele!!Isterani bi bili sas motke,bre!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: