Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 6. 4. 2020.

| Društvo

U Srbiji novih 7 žrtava korone, u Nišu zvanično 90 zaraženih, 36 pušteno sa bolničkog lečenja

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
špric korona
Povećava se broj testiranih; ilustracija; foto: Flickr/Governor Tom Wolf

Prema podacima nacionalnog Kriznog štaba u poslednja 24 sata u Srbiji je umrlo je 7 ljudi koji su imali korona virus. Testirane su 1.192 osobe, a pozitivno je bilo je 292. U Nišu zvanično ima 90 zaraženih, a 36 je otpušteno sa bolničkog lečenja.

Presek po ostalim gradovima pokazuje da je 25 zaraženih u Vranju, 19 u Surdulici, a 11 u Pirotu, saopštio je član Kriznog štaba doktor Predrag Kon. Ipak, podaci Zavoda za javno zdravlje iz Pirota pokazuju da tamo ima 14 obolelih.

Ipak, ovi geografski kovid podaci, kako su rekli iz kriznog štaba odnose se na testiranja od pre 2 dana.

Na današnjoj konferenciji saopšteno je da su nove žrtve korona virusa u Srbiji 3 muškarca i 4 žene, pa “crni kovid bilans” na teritoriji Srbije do sada iznosi 58.

Povećao se i broj testiranih, 1.192 za poslednja 24 sata, a i dalje se pominje “masovno testiranje” najavljeno pre 2 nedelje.

Povećava se broj testiranih iz dana u dan. Zadovoljan sam, ali očekujem da se podigne na 1.500 ove nedelje, itekako ima razloga da to radimo, da bismo sve znali. Ono što je jako bitno je da su većina sa blažim simptomima, ali ne bih da prejudiciram. Apsolutno se razmišlja da se pređe na što šire testiranje - rekao je dr Kon.

Plan je, dodao je, 4.500 dnevno testiranih.

U Nišu je 36 otpušteno sa bolničkog lečenja, saopštiio je Kon, ali nisu svi pušteni kući. jer čekaju i drugi negativni nalaz. Prema podacima KC Niš, 47 pacijenata sa kovidom je hospitalizovano u Nišu do danas.

Inače, u Srbiji je na respiratoru 101 pacijent, a stopa smrtnosti od kovida je 2,63 %. Ukupan broj registrovanih slučajeva kovida 19 u Srbiji je 2.200, od testiranih 8.552 građana.

Sve o korona virusu na jugu Srbije, možete čitati ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    09:10 // 7. 4. 2020.

    Do juce je bilo 38 zarazenih u Nisu i to danima a sad 90. Jel to racunaju i one koje dovedu iz okolnih gradova na lecenje kod nas ili samo grad Nis?

    • Krle

      13:04 // 7. 4. 2020.

      Ne znam šta ne razmeš, ovo nije matematika...ili si navikao da ti drugi daje odgovore.

  • Marija.J

    02:50 // 7. 4. 2020.

    Kako BRE Vas nije sramota da lazete ovaj narod "zvanicno 90 " normalno kada nemate testove i ne testirate ljude a pola grada zarszeno. A lekari takodje pola zarazeni od razna putovanja pola pobegli kuci da se ne zaraze i ljude nema ko da leci a klinicki i bolnica puni a tek sto su na kucnom lecenju. Strasno i sramota!!!!!

  • Ivan

    22:48 // 6. 4. 2020.

    Preduslov da botuješ je da si nepismen.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: