Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 1. 8. 2020.

| Društvo

U Srbiji od korone preminulo još 9 osoba, 3 na jugu

Autor:Lj. F. Izvor:Južne vesti
klinicki centar
Proradio sajt Kliničkog; foto: Vanja Keser

U poslednja 24 časa u Srbiji je, prema podacima sa sajta Ministarstva zdravlja, još 9 osoba preminulo od posledica koronavirusa. Na jugu Srbije preminulo je troje - 2 pacijenta koja su bila na lečenju u niškom Kliničkom centru i 1 koji je bio hospitalizovan u leskovačkoj kovid bolnici.

Nakon što 2 dana na sajtu Kliničkog centra nije imalo novih podataka, zbog, kako su objasnili, tehničkih problema, danas, 1. avgusta objavljene su najnovije informacije i brojke o hospitalizovanim, zaraženim i preminulima od posledica virusa korona na jugu Srbije.

Trenutno je u objektima KC Niš hospitalizovano ukupno 336 pacijenata, a kod 146 pacijenata, od kojih i 1 dete koje je u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 8 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenata, sa potvrđenim virusom kovid 19 je preminulo - saopštavaju iz Kliničkog.

Preminula je i jedna osoba koja se lečila u kovid bolnici u Leskovcu, pa najnoviji podaci kažu da se od 9 osoba koliko su za poslednja 24 sata preminule u Srbiji, 3 su se nalazile na lečenju na jugu Srbije.

U leskovačkoj kovid bolnici hospitalizovano je 118 pacijenata, kod 36 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa, dok je u Vranju ukupno na lečenju 117 pacijenata, a 65 je pozitivno na novi virus.

Na jugu Srbije, kovid bolnica postoji i u Surdulici, gde su trenutno smeštena 54 pacijenata i kod 28 je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Podaci za celu Srbiju koji su objavljeni na specijalizovanom sajtu Ministarstva zdravlja kažu da je od poslednjeg preseka na korona virus testirano 9.109 osoba, a registrovano je 330 novozaraženih.

Na respiratorima je 159 osoba, a ukupno je 4.256 osoba hospitalizovano.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • koliki procenat priključenih na respirator preživi u Nišu

    18:45 // 1. 8. 2020.

    a koliki u Beogradu? Za koliko testiranih u Nišu je danas stigao pozitivan test i koliki je prosek čekanja rezultata?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: