Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 25. 9. 2019.

| Društvo

U Svetosavskom parku sve manje besplatnih, a sve više igračaka koje se plaćaju

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
park-sveti-sava-igracke8-foto-jcm
Jedina ljuljaška, a pored nje je bila i "gnezdo" ljuljaška, ali je sklonjena; foto: J. C. M.

I dok u parku Sveti Sava, u jednom od najnaseljenijih delova Niša, mobilijari za decu polako nestaju, jer kada se oštete budu samo sklonjeni, sve je više igračka za koje roditelji treba da izdvoje novac. Tako u ovom parku trenutno postoji samo jedna ljuljaška za decu i jedna klackalica, ali zato je sve više trambolina i autića na žetone čije se korišćenje naplaćuje.

Deo Svetosavskog parka ispunjen je sadržajima za decu, ali u poslednje vreme neki od njih koji su bili oštećeni nisu popravljeni, već uklonjeni.

Tako su sklonjene ljuljaška “gnezdo”, “penjalica” sa kanapima i klackalice iz “Kravica” parkića koji je kao donacija postavljen 2016. godine. Nestale su i ljuljaške, dok je takozvani stari mobilijar oštećen pa ga mnogi roditelji zaobilaze.

park-sveti-sava-igracke-foto-jcm One koje se plaćaju, rade; foto: J. C. M.S druge strane, “niču” igračke za koje je potrebno platiti. Ovog leta postavljene su 3 tramboline, igračke “na žeton”, gumeni zamak i pult za vožnju autića.

Zato su česti komentari roditelja da je za izlazak u ovaj park potrebno poneti pun novčanik.

Izbegavam ga u poslednje vreme, jer ne mogu svaki dan da izdvojim 200 ili 300 dinara samo za igru u parku. A realno, deca nemaju ni mnogo izbora. Ne mogu da verujem da postoji samo jedna ljuljaška u celom ovom parku - kaže jedna majka.

Neki roditelji kažu da ih prostor podseća na vašar, a žale se i na skučenost i manjak prostora za igru.

Iz Opštine Medijana ranije su još najavili da će sve oštećene sprave iz parka “Kravica” ukloniti, ali i rekli da će umesto toga biti postavljene ljuljaške i klackalice poznatih proizvođača. Međutim, novih igračaka još nema.

park-sveti-sava-igracke7-foto-jcm Oštećene igračke se uglavnom zaobilaze; foto: J. C. M.Kako su objasnili, donirani mobilijari za decu nekada su od proizvođača iz inostranstva i tada ne mogu da nabave nove delove kako bi ih popravili.

Kada je reč o tome šta su preduslovi da neko dobije prostor u parku i postavi igračke, u Opštini, koja inače izdaje dozvole za postavljanje trambolina i drugih igračaka, poručuju da ih izdaju na osnovu zakonski predviđenih uslova.

Za postavljanje trambolina, automobila i drugih igračaka, odobrenje izdaje GO Medijana i izdaje za osnovu važeće odluke i saglasnosti Sekretarijata za planiranje i Sekretarijata za komunalnu delatnost, saobraćaj i energetiku. Urbanističko rešenje za svetosavski park doneo je Sekretarijat za planiranje i izgradnju Grada Niša i JP “Zavod za urbanizam” - navode iz Medijane.

Iz ove Opštine dodaju i da je park javna površina dostupna svim građanima Niša, a da je korišćenje površina u parku određeno Odlukom o zelenilu, Odlukom o postavljanju manjih montažnih objekata i letnjih bašti na javnim površinama Grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danica

    22:50 // 1. 10. 2019.

    Ja o ovoj jednoj lnuljasci pricam celog leta. Slikala sam sve mobilijare i slala svim vestima i novinama. Niko nije odgovorio. Ne da im Gospodin Vucic. Svaka cast Juznim vestima. Bilo bi lepo kad bi neko ko je na takvoj poziciji krene sa peticijom. Mislim da bi jako dobro prosla. Pozdrav.

  • Pera

    10:16 // 26. 9. 2019.

    A konjske zaprege nemaju gde da se parkiraju u parku! To nije transparentno, ima da nas tuže!

  • Sone majstor

    09:28 // 26. 9. 2019.

    a sta ste ocekivali da ce bivsi kadar Demokratske stranke a sada predsednik Opstine Medijana Sone da uradi za Opstinu. Ne par srafova da nabavi i popravi deci radost a to su mobilijari.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: