Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 25. 9. 2019.

U Svetosavskom parku sve manje besplatnih, a sve više igračaka koje se plaćaju

park-sveti-sava-igracke8-foto-jcm Jedina ljuljaška, a pored nje je bila i "gnezdo" ljuljaška, ali je sklonjena; foto: J. C. M.

I dok u parku Sveti Sava, u jednom od najnaseljenijih delova Niša, mobilijari za decu polako nestaju, jer kada se oštete budu samo sklonjeni, sve je više igračka za koje roditelji treba da izdvoje novac. Tako u ovom parku trenutno postoji samo jedna ljuljaška za decu i jedna klackalica, ali zato je sve više trambolina i autića na žetone čije se korišćenje naplaćuje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Le Piaf

    12:54 // 25. 9. 2019.

    Mobilijari propadaju a pare od trampolinaša ko zna gde idu. E da ne zaboravim minsko polje od kučećeg izmeta. I tako. OK možda sam previše depresivan ali realno

    • hm

      13:58 // 25. 9. 2019.

      Ko ne voli zivotinje (i njihov izmet) ne voli ni ljude.

  • Nn

    12:53 // 25. 9. 2019.

    Nabavka novih delova!? Pa zar ne postoje majstori/radionice koji bi bili plaćeni da POPRAVLJAJU postojeće, a ne samo menjaju novim, jer to nisu nuklearne rakete, to je drvo i metal.

  • xyz

    13:04 // 25. 9. 2019.

    Cim je i crkva pored, onda je definitivno vasar..
    Crkva, kladionica, cevabdzinica.. Nis u 21. veku..

  • Le Piaf

    12:51 // 25. 9. 2019.

    Svaki park u Nišu lagano postaje vašar. Nema čovek gde dete da izvede i da se igra loptom ili samo da se lagano šeta. Živim pored Čairskog parka a dete tamo nikad ne vodim. Stalno gleda u pravcu vašara i onda moja lopta izgleda smešno a dete samo čeka kada ćemo tamo gde je zabava. U međuvremenu mogu da vas pregaze autići na akumulator kojih ima milion.

  • nislija

    15:35 // 25. 9. 2019.

    Poptuno je ista i jos gora situacija u Čairu koji je pretvoren u luna-park.

    Obiđite i slikajte centralni deo Čaira na šta liči.

    Od letos su krenuli isto i u Niškoj banji i na keju kod MyPlace-a.

    A ovo se dešava jer dozvole dodeljuju svojim članovima bez ikakve kontrole.

  • Mika

    15:18 // 25. 9. 2019.

    Ne shvataju muku nas obicnih smrtnika/roditelja, kojima je odlazak u park nekada bio prilika da se deca istrce a roditelji proluftiraju mozak i odmore oci. Ovi moderni da ne kazem napredni roditelji, ne upraznavaju ove aktivnosti, gore navedene.Decu cuvaju po kaficima, gde ispijaju na miru kafe a deci tutnu tablet da budu mirni.Tako da, nismo s iste planete, ne razumemo se... Ne vredi da se bunimo

    • Le Piaf

      12:11 // 26. 9. 2019.

      Bravo za tekst. I u drugim zemljama (normalnim) imaju mobilne telefone, tablete i ostalu visoku tehnologiju ali su im parkovi i dalje oaze mira i prirode, graje dece a ne zvuka sa vašara. U 21. veku je još potrebnije imati prave parkove. Ali mi ionako od svega napravimo cirkus i tezge jer se par ljudi ovajdi od zakupnine.

  • Misa

    13:02 // 25. 9. 2019.

    Ne mogu da nabave delove da poprave mobilijar jer su proizvedeni u inostranstvu?
    Majstore u gvožarama u Nišu postoje i metrički i imperijalistički šrafovi, možda može kod bolje snabdevenih i ACME da se nađe. Drvenih dasaka takođe ima i inostranih i domaćih... možda je problem u ekserima jer postoje ekseri za levi i desni zid pa su možda nestali levi.

  • Miloš

    15:21 // 25. 9. 2019.

    Ovaj tekst je mogao da napiše ili potpiše bilo koji roditelj...

  • Jasna

    22:18 // 25. 9. 2019.

    Svaka cast za tekst! Predlazem potpisivanje peticije da se sav vasarski mobilijar, autici, traktor maskiran u voz i ostale nepotrebne gluposti zabrane u parku. Vratimo deci parkove!

    • roditelj školarca

      08:05 // 26. 9. 2019.

      Pridružujem se ideji za potpisivanje peticije. Ranije sam posle škole dovodila dete da se poigra u parku sa drugarima.. sada je to gotovo nemoguće zbog nedostatka slobodne poršine i uklonjenog mobilijara. Deca ko deca, traže trambolinu i umesto kao ranije da osmišljavaju svoju igru i slobodno trče, druženje se svodi na skakanje po trambolini, što baši i nije pravo druženje..

  • Sport Bili

    16:58 // 25. 9. 2019.

    Pretvorili su park u ruglo. Ali šta se i moglo očekivati. Svako selo ima vašar, a ovi napredni su tako odrasli pa da im ovo bude prirodno okruženje. Kladim se da bi došli i ovi iz opštine medijana da skaču, nego im vučić ne da da ga brukaju, ima da se posvadja ju ko će prvi da udje na trampolinu. Samo se čudim gde će stočnu pijacu da stave... da im miriše kao kući... Možda u školsko dvorište.

  • Mix

    20:27 // 25. 9. 2019.

    Mozda bi trebalo I jednu manju zgradicu napaviti(do 3 sprata) pa da bude iskoriscenost parka 100%. Sramota

  • Komšija

    21:39 // 25. 9. 2019.

    Što zbog "vašara" koji je opština odobrila,što zbog prašine,pikavaca,smeća(vlažne maramice na sve strane), i naravno pomenutih igračaka. Sramota, a "gospoda" sedi u zgradi pored parka i ne reaguje. I ko je njika dozvolio da parkiraju privatne automobile na pešačkoj stazi?? O tome pišite. Isto važi i za policiju s druge strane ulice,parkiraju gde piše "samo za službena vozila"

  • Mihajlo

    08:58 // 26. 9. 2019.

    Zabraniti vašar, zabraniti kučiće!
    Dozvoliti samo ljuljaske, klackalice, lopte, pesak.
    Za igru i zdrav razvoj deteta.

  • Halooo

    07:28 // 26. 9. 2019.

    Seljomberi su uvek bili na celu tog grada...pa tako i izgleda sve,seljomberski vasar od parka!Da li je neko id njih video kako na zapadu izgledaju parkovi sa decijim igralistima!Prejadni smo,nazalost!

  • Sone majstor

    09:28 // 26. 9. 2019.

    a sta ste ocekivali da ce bivsi kadar Demokratske stranke a sada predsednik Opstine Medijana Sone da uradi za Opstinu. Ne par srafova da nabavi i popravi deci radost a to su mobilijari.

  • Pera

    10:16 // 26. 9. 2019.

    A konjske zaprege nemaju gde da se parkiraju u parku! To nije transparentno, ima da nas tuže!

  • GOGA

    15:20 // 25. 9. 2019.

    Slažem se uglavnom sa iznetim mišljenjima i dodala da je 21 vek i ne ide samo lopta u ruke, ili ste cicije pa vam se ne plaćaju vozici?

    • Dragan

      19:42 // 25. 9. 2019.

      A ja bih rekao da nemaš svoje dete? Ili si vlasnik vozića?

  • Danica

    22:50 // 1. 10. 2019.

    Ja o ovoj jednoj lnuljasci pricam celog leta. Slikala sam sve mobilijare i slala svim vestima i novinama. Niko nije odgovorio. Ne da im Gospodin Vucic. Svaka cast Juznim vestima. Bilo bi lepo kad bi neko ko je na takvoj poziciji krene sa peticijom. Mislim da bi jako dobro prosla. Pozdrav.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: