Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 13. 7. 2020.

| Društvo

U Toplici još 14 obolelih od korone, vanredna situacija u Prokuplju i Kuršumliji

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
bolnica
Oboleli od korone zbrinuti na Infektivnom odeljenju bolnice; Foto: Lj. M.

Na Infektivnom odeljenju prokupačke bolnice “dr Aleksa Savić” koja pokriva sve četiri opštine u Toplici, od 31-og pacijenta sa simptomima korona virusa, kod 14 je potvrđeno da su pozitivni. Deo pacijenata će biti testiran tokom dana, a u poslednja 24 sata primljena su još 4 pacijenta sa simptomima ove bolesti.

Direktorka bolnice Snježana Arsić kaže da su svi pacijenti u stabilnom stanju, sa srednje teškom kliničkom slikom, a da su 4 pacijenta na kiseoniku. U ovoj ustanovi nemaju tačan broj obolelih od početka pandemije, ali naglašavaju da je poslednjih desetak dana najveći broj obolelih iz Kuršumlije, a najmanji broj inficiranih je u Blacu.

Ono što je za nas najvažnije je da za sada nemamo pacijente sa teškim simptomima. Pratimo situaciju iz dana u dan, a nove pacijente testiramo na svaka 2 dana – rekla je direktorka Arsić.

U prokupačkom Domu zdravlja je tokom vikenda pregledano oko 30 građana sa simptomima respiratornih infekcija, poput kijavice, sa bolom u grlu, kašljem i povišenom telesnom temperaturom. Jedan je upućen na dalje bolničko lečenje, dok je jedan pacijent poslat u kućnu samoizolaciju i njegovo stanje će pratiti narednih dana.

U Domu zdravlja u Kuršumliji, gde se osim Prokuplja jedino rade testiranja na koronu u Topličkom okrugu, u poslednjih 5 dana od 13 testiranih, dve osobe su pozitivne.

Nakon što su 3 vaspitačice Predškolske ustanove “Sunce” u Kuršumliji pozitivne na koronu, ova ustanova je zatvorena na 7 dana, naložena je potpuna dezinfekcija objekata, a sve u skladu sa smernicama i instrukcijama Instituta za javno zdravlje iz Niša.

Inače, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i širenja virusa korona ranije su na teritoriji Prokuplja i Kuršumlije uvedene vanredne situacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: