Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:51, 30. 4. 2020.

| Društvo

U Toplici za 3 dana 34 novoobolela od korone

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
korona
Povećan broj novoobolelih u Toplici; Foto: Ilustracija

Iako, prema zvaničnim podacima, poslednjih nekoliko dana nije registrovan ni jedan zaraženi pacijent na teritoriji Topličkog okruga, nakon današnjih rezultata testiranja Instituta „Batut“, broj pozitivnih na virus korona potvrđen je kod 257 pacijenata, što je za 34 više u odnosu na poslednje rezultate od pre 3 dana.

U sva četiri grada u Toplici registrovan je povećan broj novoobolelih, a prednjači Prokuplje sa 127 registrovanih, za 19 više od prethodnih rezultata. U Kuršumliji i Žitorađi ih ima 50, odnosno 33 i povećan je broj za po 6 pacijenata, a u Blacu je broj novoobolelih uvećan za 3, pa je sada ukupno 47 pozitivnih.

Tokom jučerašnjeg dana, prema podacima kuršumlijskog Doma zdravlja, 7 osoba je izlečeno i otpušteno kući, što je ukupno 28 izlečenih pacijenata na teritoriji opštine Kuršumlija, dok su dve osobe preminule.

Na testiranju od 27. aprila uzeto je 105 briseva za testiranje na prisustvo virusa korona, ali su rezultati potvrdili da su svi negativni – rekla je direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović.

Iz Kriznog štaba opštine Blace saznajemo da su tokom današnjeg dana ponovo testirani svi radnici ali i štićenici Doma za ometene u razvoju u selu Trbunje.

Oni su već desetak dana izolovani u zgradi Doma, zajedno sa štićenicima, nakon što su pre današnjeg, još tri puta testirani, a svaki dobijeni rezultat bio je potpuno suprotan prethodnom.

Naime, rezultati prvog testa su pokazali da su od 109 testiranih radnika i štićenika svi bili pozitivni, sledeći rezultati na istom uzorku pokazali su da niko nije inficiran.

Nakon toga, uzimaju se novi brisevi radnika, koji su pokazali da su dve zaposlena radnice bile pozitivne na koronu, a od tada njih tridesetak je izolovano u Domu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: