Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 23. 11. 2020.

| Društvo

U Toponici 5 novoobolelih korisnika, direktor kaže da su koronu dobili od zaposlenih

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Toponica_foto_JV
I među najstarijima ima zaraženih; foto: JV

Ove nedelje korona je potvrđena kod ukupno 5 korisnika Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici, kaže direktor Milan Stanojković, a isti je broj zaraženih radnika sa Gerontopsihijatrije, odakle je i deo pacijenata sa virusom. Upravo su zaposleni koji nisu imali simtome preneli virus pacijentima, navodi direktor, ali tvrdi da je njihova klinička slika blaga i da se oporavljaju. O situaciji u bolnici i dalje kaže da je pod kontrolom i da poštuju mere zaštite.

Direktor Stanojković pre 10 dana nije želeo da govori o broju obolelih u Psihijatrijskoj bolnici, uz tvrdnju da je reč o “nekolicini pacijenata sa lakšom kliničkom slikom” i da je situacija pod kontrolom, a iz Instituta za javno zdravlje kasnije su precizirali da su dva pacijenta zaražena.

Ipak, zaposleni se i dalje javljaju novinarima i sada kažu da obolelih ima i na Gerontopsihijatriji gde su najstariji pacijenti. Direktor je ponovo pokušao da izbegne odgovor na pitanje o broju potvrđenih slučajeva, ali je ipak priznao da i na ovom odeljenju ima zaraženih.

Stanojković: Šta znači broj, to me samo zanima, zašto se insistira na brojkama i da li se sećate da je ikada bilo prebrojavanje na ovaj način kao ove godine? Kao što znate to je pandemija, to je svetski problem, SZO o tome priča, sve države sveta.

Novinarka: Ako svi pričaju o tome zašto vi nećete?

Stanojković: Pa ja sam vam rekao.

Novinarka: Niste mi rekli koliko imate zaraženih?

Stanojković: Ja sam rekao da precizne podatke o tome možete dobiti u Institutu za javno zdravlje. Trenutno ako vas interesuje broj pozitivnih pacijenata u našoj bolnici to je 5 novih pacijenata u poslednjih nedelju dana. Ukupan broj ste dobili prošle nedelje, ako se sećam bila su dva pacijenta na Gerontopsihijatriji.

Novinarka: Da li sada ima 7 pacijenata i 5 zaposlenih sa kovidom na Gerontopsihijatriji?

Stanojković: 5 zaposlenih da, to znam, a da li je baš 7, 6 ili manje pacijenata, mislim da je pacijenata dvoje što se tiče potvrđenih testom, što se tiče pacijenata sa respiratornom infekcijom njih ima nešto više i to je možda 7.

Objašnjava i kako je došlo do zaražavanja pacijenata koji su praktično u karantinu u bolnici - svih 5 zaposlenih kojima je virus potvrđen su bili bez simtoma korone i otriveni su tek nakon što korisnici testirani.

Pacijenti su potpuno izolovani i ne mogu da dođu u kontakt sa virusom osim preko zaposlenih, a problem je kada su oni bez simtoma kao sada svih 5 na tom odeljenju i otkrili smo ih tek kada su pacijenti testirani. Srećom klinička slika je blaga i to je najvažnije, pacijenti su u fazi oporavka - tvrdi Stanojković.

Stankojković tvrdi da je situacija i dalje pod kontrolom i da se drže svih pravila, kao i da se zaraženi pacijenti oporavljaju uz adekvatnu terapiju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Micic

    10:00 // 24. 11. 2020.

    Taman posla da se zarazilio osoblje na poslu pa da im se da 100% bolovanje,bolje ovako,doneli oni virus,65% i toliko. Radnika nema dovoljno i tek treba da nema kako se odnosite prema njima,treba Vas da ostave da radite tamo gde NEMA virusa.

  • Mika

    02:24 // 24. 11. 2020.

    Ludo, burazeru- LUDO!

  • Eliot Nes

    21:30 // 23. 11. 2020.

    U ovoj bolnici skoro polovina odeljenja ima obolele od korone
    Za sve radnike na tim odeljenjima nema Zaštitne opreme, već se ona selektivno deli
    Uzas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: