Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 17. 1. 2021.

| Društvo

U Vlasotince stiglo pet šlepera flaširane vode

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
voda
U poseti Vlasotincu Tončev je najavio da će za par dana stići i nove količine vode; foto: Agenija "Publika"

Već nedelju dana, a zbog cevovoda koji je odnela reka usled poplava, opština Vlasotince je bez vode, a 5 šlepera flaširane vode za piće stiglo je juče posredstvom Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za nedovoljno razvijene opštine Novice Tončeva. On je najavio da će za par dana stići nove količine vode namenjene vlasotinačkoj opštini.

Poplave koje su nedavno pogodile jug Srbije, zahvatile su i Vlasotince, pa je preko 20.000 stanovnika te Opštine ostalo bez pijaće vode.

Ovde sam ispred Vlade Srbije, zahvaljujem Koka-koli, odnosno fabrici vode Rosa koja je donirala 25 šlepera opštinama pogođenim poplavama. Mi smo dovezli u Vlasotince pet šlepera, u utorak ili sredu ćete dobiti još pet šlepera flaširane vode - rekao je ministar Novica Tončev.

Vlasotince je već nedelju dana bez vode zbog cevovoda koji je odnela reka, a građani se snabdevaju iz sedam cisterni. Tehnička voda je, kako piše u saopštenju, potekla četiri dana nakon oštećenja cevovoda i brane na vodozahvatu, a predsednik Opštine Bratislav Petrović naveo je da su je obezbedili iz alternativnog vodozahvata, jer, kako je rekao, drugih mogućnosti nije bilo.

Radimo na sanaciji uništenog cevovoda u samoj reci. Nadamo se da ćemo brzo obezbediti i pijaću vodu. Ova nam pomoć mnogo znači dok ne budemo stvorili uslove da dobijemo vodu za piće iz sistema JKP "Vodovod" – rekao je Petrović

Podsetimo, vremenske nepogode zadesile su jug Srbije 10.i 11. januara, a vanredna odbrana od poplava na snazi je u 16 opština na jugu. Detaljne informacije o tome dostupne su ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Student

    19:26 // 17. 1. 2021.

    i baš u tom trenutku je bio ispred Vlade Srbije, haha ha
    kakav Šoić

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: