Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 2. 12. 2017.

| Društvo

U Vlasotincu i okolnim selima proglašena vanredna situacija

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Vlasotince poplave
Delom vlasotinačke opštine kruže cisterne sa pijaćom vodom; Foto: Agencija Publika

U Vlasotinačkoj opštini su, kako navode iz Štaba za vanredne situacije, zbog obilnih padavina i naglog otapanja snega, poplave uništile puteve i mostove, te je saobraćaj prekinut. Zbog izlivanja kanalizacije od juče nema pijaće vode, te tri cisterne kruže Vlasotincem i okolnim mestima i snabdevaju stanovnike.

Vanredna situacija je, kako navode, proglašena u Vlasotincu, Šišavi, Donjoj Lomnici, Orašju, Kukavici i Sredoru.

Obilne padavine i naglo otapanje snega uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima, a samim tim i do prekida saobraćaja – saopštili su iz Štaba.

Iz Štaba dodaju da je i pored angažovanja mehanizacije ne mogu da reše sve probleme.

Zbog toga je proglašena vanredna situacija na delu teritorije kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području – navode iz Štaba.

U Vlasotincu i okolnim mestima, dodaju, kruže tri cisterne koje snabdevaju stanovništvo i institucije vodom za piće.

Cisterna sa pijaćom vodom je, kako navode, kod Doma zdrvalja i reagovaće po hitnim pozivima, a broj vozača je 063/106-57-86.

Druga će u toku dana biti na relaciji leskovački put, ulice 29. novembra, 12. brigade, Nemanjina, 22. dvizije, naselja Manastirište i Boljare, ulice Milentija Popovića i Vlasinska i naselja Konopnica, batulovce i Stajkovce. Broj vozača cisterne je 064/482-18-37.

Treća cisterna je, dodaju, na relaciji zgrada opštine, ulice Ive Lole Ribara, Vuka Karadžića, Mije Milenkovića, naselja Šišava, Lomnica, Kamenica, motel Gunjetinac, Orašje, Kukavica, Ladovica, Prilepac i Gložane. Broj telefona vozača ove cisterne je 061/268-30-51.

U vlasotinačkom “Vodovodu” kažu da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu higijensku ispravnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zagrljeni

    11:37 // 4. 12. 2017.

    To su za drzavu gradjani ne drugog, vec treceg reda, oni nisu ni bitni drzavi, a pomoc ce sigurno biti obecana kao i uvek do sad.

  • N.N.

    11:33 // 4. 12. 2017.

    Dok se negde putevi i mostovi grade gde mozda to nije ni potrehno, na drugim mestima ih elementarne nepogode ruse, a ugrozeno stanovnistvo dugo ceka na pomoc drzave, a cesto i ne dobije ocekivanu pomoc, jer se mora nastaviti zapoceta izgradnja. Kolike su stete napravile poplave i dr. elementarne nepogode ne zna se koliko je miliona.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: