Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 18. 3. 2023.

| Društvo

U Vlasotincu otvoren poziv za subvencionisanje stočara

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Stočarstvo i turizam je šansa Stare planine
Pomoć onima koji se bave stočarstvom; foto: JV/Vanja Keser

Poljoprivredni proizvođači sa teritorije Opštine Vlasotince koji se bave stočarstvom, do 28. marta mogu da konkurišu za sredstva kod Lokalnog fonda za razvoj poljoprivrede i mogu da dobiju do 250.000 dinara. Opština bespovratno daje 20 odsto, a preostali iznos vraća u roku od tri godine, bez kamate, kako su saopštili.

U prvoj godini privrednicima se vraća 10 odsto pozajmljenog iznosa i to šest meseci od nabavke. U drugoj godini 30 odsto kvartalno i u trećoj 40, takođe kvartalno - ovo je rečeno na info sesiji koju su organizovali opština Vlasotince, Fondacija "Ana i Vlade Divac, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i druge partnerske organizacije, povodom konkursa raspisanog u okviru lokalnog fonda za razvoj.

Opština Vlasotince opredelila se je ove godine da kroz lokalni fond ulaže u stočarstvo jer je ono trenutno najugroženija grana poljoprivrede, kako u Srbiji, tako i u Vlasotincu. Uz redovne podsticaje koje daje lokalna samouprava, ovo je dobra šansa za povoljno ulaganje i pozivam vas da iskoristite ovu mogućnost – rekao je pomoćnik predsednika opštine Nebojša Stojanović.

Ispred Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Jelena Pavlović je pojasnila da se dokumentacija podnosi na adresu centra i da se sve nejasnoće mogu razjasniti pozivom ili odlaskom u ovu organizaciju čije je sedište u Leskovcu, ali uz prethodne konsultacije sa nadležnima u Opštini Vlasotince, koji će pružati potrebnu podršku.

U ovogodišnjem konkursu na raspolaganju je 3.000.000 dinara, od kojih je opština Vlasotince obezbedila 2.000.000, a partneri 1.000.000 dinara. Milijan Maraš, u ime Fondacije "Ana i Vlade Divac" pojasnio je uslove konkursa i naglasio da su uslovi izuzetno povoljni.

Verujem da će fond zaživeti i da će poljoprivrednici ovog kraja koristiti njegove povoljnosti. Fondovi su kreirani tako da budu fleksibilni i odgovore potrebama za finansiranjem koje ne postoje preko drugih programa podrški i subvencija - rekao je Maraš.

Sve informacije o konkursu nalaze se na sajtu opštine Vlasotince, kao i na sajtu Divac fondacije.

Od 2020. uz podršku USAID-a lokalni fondovi ove vrste osnovani su u 13 gradova i opština, a u naredne tri godine planirano je da bude osnovano još njih 10, saopšteno je iz Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ilija

    08:00 // 20. 3. 2023.

    da vam je koza ziva krava ukucani ...

  • ilija

    07:22 // 20. 3. 2023.

    crveni krst samo on moze sakupiti i dostaviti hranu i odecu tu na balkanu

  • ilija

    20:03 // 19. 3. 2023.

    tretiranje otpadne vode? imate veliki bazen a nikud ne mozete je pustiti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: