Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 28. 4. 2017.

| Društvo

U Vlasotincu prinudna naplata poreza počinje od funkcionera

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
odbornici-vlasotince-foto-vlasotince
Odbornici da plate porez; foto: Opština Vlasotince

Opština Vlasotince rekonstruisala je Lokalnu poresku administraciju, a predsednik lokalnog parlamenta Bratislav Petrović rekao je da će novoformirano odeljenje biti mnogo efikasnije i da će se sa prinudnom naplatom poreza krenuti od funkcionera i odbornika.

Poresko odeljenje u Vlasotincu, kako se čulo na sednici Skupštine, moralo je da bude rekonstruisano, jer kako je rekao Petrović, službenici koji su ranije bili zaposleni, nisu svoj posao obavljali kako treba.

Zamolio bih da se u skupštinsku salu unese jedan od pet džakova sa rešenjima koje je pripremila prethodna administracija i koje nije potpisala, pečatirala ni uručila, a da su za to vreme radnici uredno primali platu. Zato je bilo neophodno da ih rasformiramo - rekao je Petrović.

neurucena-poreska-resenja-opstina-vlasotince Neuručena poreska rešenja; foto: Opština VlasotinceOn je pozvao sve odbornike da sledeće nedelje dođu u Poresku administraciju i izmire svoje obaveze.

Mi ćemo sada krenuti i sa prinudnom naplatom poreza, ali počećemo od funkcionera i odbornika, pa tek onda ćemo naplaćivati od građana, u nameri da se zaista uvede red u ovu oblast – najavio je Petrović.

Na istoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je i rebalans budžeta za 2017. godinu zbog priliva novca u opštinsku kasu.

Preraspodelili smo sredstva na završetak ulica u Gložanu i Boljaru, dve ulice u Stajkovcu i na drugu fazu vodovoda u Šišavi, a raspisan je i tender za produženje magistralnog vodovoda u Stajkovcu - rekao je predsednik Opštine Zoran Todorović.

Todorović je najavio i rekonstruisanje ulica Milorada Veličkovića i Vuka Karadžića uz pomoć Ministarstva privrede i rekonstrukciju Ulice Save Kovačevića iz sopstvenih prihoda.

Predsednik Opštine rekao je i da očekuje da će se srediti sala bioskopa u okviru projekta “Gradovi u fokusu”, kao i da je u planu zamena ulične rasvete i postavljenje led sijalica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: