Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:16, 1. 6. 2018.

| Društvo

U Vranju počela obuka za pisanje projekata

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
pisanje projekata vranje obuka foto i.m.
Od ideje do projekta kroz radionice u Vranju; foto: I.M.

U Vranju su počele radionice na kojima 20 polaznika ima priliku da nauči koji je put od ideje do krajnje realizacije projekta kroz vežbe i praktična izlaganja. Pored edukacije za pisanje predloga projekta, polaznici će imati priliku da nauče da pišu svoj CV motivaciono i propratno pismo i steći veštine liderstva i zastupništva.

Uključeni polaznici su oba pola, te se uspešno radi i na poboljšanju stanja u pogledu rodne ravnopravnosti.

Jedan od predavača na projektu je i Olivera Jović, sertifikovani ekspert u oblasti projektnog i strateškog planiranja, inače predsednica Udruženja preduzetnika i zanatlija grada Leskovca.

Novo vreme zahteva stvaralačke i inovativne osobine u sprovođenju poslovnih aktivnosti. Nadmoć u znanju postaje neophodna za napredak i razvoj društva. U takvim prilikama dobro se snalaze samo jake i edukovane osobe, stvaraoci novih materijalnih vrednosti, uporni i maštoviti vizionari – kaže Anita Stojanović, koordinatorka projekta

Prema njenim rečima, aktivnosti na uključivanju žena u razvijanju poslovnih ideja postaje imperativ za rešavanje rodne ravnopravnosti u smislu stvaranja mogućnosti materijalnog osnaživanja žena radi njihovog ekonomskog osamostaljivanja.

Da sve bude mnogo jasnije uradili smo i priručnik "Od ideje do projekta“.Edukacija za pisanje predloga projekta pomoći će mnogima da kasnije mogu aplicirati za projekte kod različitih donatora i fondacija, a s druge strane, omogućava im da nauče kako da obezbede sredstva za svoje ideje – pojašnjava Stojanović

Planirano je da obuka koju realizuje Centar za društvene integracije, uz finansijsku podršku Grada Vranja, bude završena 10.juna.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: