Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 20. 12. 2023.

| Društvo

U Vranju prikupljaju igračke da napune "Kutiju hrabrosti" za mališane koji se leče od raka

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
kutije hrabrosti
Nakon terapije koju prime, deca iz kutije izvlače po jednu igračku kao malu simboličnu nagradu za hrabrost; foto: NURDOR

"Kutija hrabrosti" se nalazi na svim odeljenjima pedijatrijske hemato-onkologije u Srbiji, a nakon terapije koju prime, deca iz nje izvlače po jednu igračku kao malu simboličnu “nagradu za hrabrost”. Kako bi se ova kutija na hemato-onkološkom odeljenju u Nišu napunila pred novogodišnje praznike, brojna udruženja iz Vranja su se udružila u akciji da prikupe igračke. U subotu će od 12 do 15 sati u centru Vranja biti postavljen štand na kojem će moći da se doniraju igračke ili neke nove trampe za dve polovne.

Kako kažu ovi humani Vranjanci, rešili su da pred praznike podrže aktuelnu kampanju Nacionalnog udruženja roditelja i dece obelele od raka NURDOR i prikupe i kupe gračke.

Pružiti im trenutak radosti i olakšati bol je izuzetno važno za emocionalno blagostanje dece tokom ovako teških medicinskih postupaka. Kutije su veoma popularne među malim Superherojima, toliko da pokušavaju da provire i saznaju šta se to sve krije unutra. Mi želimo da da kutije uvek budu pune, ali to znači veliki broj malih igračaka - navode iz Ženskog solidarnog fronta.

Do petka zainteresovani mogu da igračke odnesu u prostorije Iskon radija (Saborni hram) ili kontaktirate volontere koji će preuzimati igračke ukoliko ne mogu da ih dostave.

Za subotu je zakazan veliki humanitarni događaj "Praznička radost puni kutiju za hrabrost" koji će biti održanu centru Vranja.

Zbog specifičnosti igračaka koje se mogu naći u kutijama (treba da budu nove, veličine ne veće od 13x13 centimetara i da mogu da se sterilišu) mi pokrećemo prazničnu trampu igračaka. Na velikom događaju trampimo, dve polovne igračke za jednu novu, malu i adekvatnu za Kutiju za hrabrost. Naravno, pojedinci, kompanije, ustanove i preduzeća mogu ako žele donirati nove igračke - ističu organizatori akcije.

Pozivaju i sve one koji ne žive u Vranju, a žele da podrže akciju uplate sredstva na račun NURDOR– a sa naznakom „Za kutiju hrabrosti“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: