Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 13. 5. 2021.

| Društvo

U Vranju ukupno potrošeno 37.250 doza vakcina, kompletno imunizovano oko 27% građana

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Vakcinacija - Vranje
Prvu dozu vakcine primilo je 20.336 Vranjaca, navode iz Štaba, a drugu 16.914; foto: Grad Vranje

Prema poslednjim podacima Štaba za vanredne situacije, u Vranju je do sada ukupno dato 37.250 doza vakcina, a osim toga, vakcinu je u tom gradu primilo i 949 građana Severne Makedonije. Zbog smanjenog broja pacijenata, zatvorene su 3 kovid bolnice u gradu.

Prvom dozom vakcinisano je 20.336 ljudi, navode iz Štaba, a drugom 16.914.

Prvu i drugu dozu Sinopharm vakcine primila su 27.144 lica, Pfizer 4.758, Sputnik V 4.893, dok je prvu dozu Astra Zeneka vakcine primilo 455 građana. Do sada je vakcinisano i 949 građana Republike Severne Makedonije - saopšteno je iz Štaba.

Uzevši u obzir da je, prema podacima Gradske izborne komisije, u birački spisak prošle godine bilo upisano 61.695 birača, to znači da je do sada kompletno imunizovano oko 27% ljudi u Vranju.

Iz Doma zdravlja kažu da je smanjen broj pacijenata, te su zatvorene 3 kovid bolnice u gradu, a sa radom prestaju i pojedine ambulante.

Smanjen je broj prvih pregleda u kovid ambulantama, smanjen je i broj pacijenata u kovid bolnicama, te ZC Vranje sada ima samo jednu aktivnu kovid bolnicu, za razliku od vremena kada smo imali 4 kovid kovid bolnice bolnice u sistemu. Počele su da rade nekovid ambulante u selima Dubnica, Žukovac, Vrtogoš, Rataje, Barelić i Kriva Feja - kaže upravnica Doma zdravlja Marina Džikić.

Džikićeva dodaje da od danas zbog smanjenog broja pacijenata prestaje da radi ambulanta u Donjem Vranju, a pacijenti će se ubuduće javljati kod svojih izabranih lekara na Opštoj praksi u Domu zdravlja.

Kada je reč o ostalim opštinama u Pčinjskom okrugu, prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” do 21. aprila, najmanje vakcinisanih bilo je u Trgovištu - 985, zatim Bosilegradu 1.715, Vladičin Han je imao 3.256 vakcinisanih, Surdulica 4.041, Bujanovac 4.987, a u Preševu ih je bilo 6.019.

Vranje je do 21. aprila imalo 16.548 vakcinisanih.

Podsetimo, pre dva dana je direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao da će Makedonici i ostali stranci koji su vakcinisani u Nišu, najverovatnije biti revakcinisani u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: