Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 19. 8. 2020.

| Društvo

U Vranju završeno 186 stanova za bezbednjake, u planu još 289

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Stanovi za bezbednjake
U istom naselju će se graditi još 289 stanova ; foto: M. D. /JV

Prva faza izgradnje stanova za bezbednjake koja je podrazumevala 186 stanova u 4 zgrade završena je, navodi se na sajtu Vlade Republike Srbije, a ovih dana se očekuje početak izgradnje 289 stanova u drugoj fazi.

Kako piše na Vladinom sajtu, do sada je useljeno 136 stanova, a povodom početka izgradnje u drugoj fazi predsednica Vlade Ana Brnabić je najavila skoru posetu Vranju kako bi obišla useljene porodice i upoznala se sa dinamikom radova.

Javni poziv za prodaju stanova u okviru ove faze biće objavljen 1. septembra, dok će elektronska prijava početi od 1. oktobra ove godine, kada će se zainteresovani prijavljivati za kupovinu stanova u Beogradu, a potom i ostalim gradovima - navode iz Vlade.

Izgradnju još 5 novih zgrada u istom naselju kod Osnovne škole “Svetozar Marković”, na 22.000 kvadrata najavio je gradonačelnik Vranja sredinom marta kada su vlasnicima 39 stanova podeljeni ključevi.

Prvi čovek Vranja Slobodan Milenković je tada rekao da je cilj da taj deo grada kod “Pete škole” postane urbana gradska zona.

Inače, Vranje je jedan od 6 gradova u Srbiji u kome su u prvoj fazi građene 4 zgrade za vojsku i policiju, a kako je ministarka Mihajlović ranije rekla, bilo je preko 200 prijava za 186 stanova.

Državni projekat koji je podrazumevao izgradnju jeftinih stanova za bezbednjake, osim odlaganja datuma početka gradnje, obeležile su i brojne afere nakon početka gradnje pre oko godinu godinu dana, pa je tako u Vranju hapšen jedan izvođač radova, zapaljen vozni park drugog, a u Nišu gradnja stopirana zbog ispitivanja terena, a onda eksplodirala bomba na već razminiranom terenu. Tender za izgradnju zgrada u Nišu i Vranju dobila je firma koja je rušila u Savamali.

Upravo policajci koji su konkurisali za stan, kako su rekli novinarima, ne misle da je čitav sistem oko dodele stanova u redu, jer po njemu ispada da do stana mogu da dođu oni koji rade tek nekoliko godina, a oni koji su u službi decenijama ostanu “kratkih rukava”, dok je premijerka Ana Brnabić rekla da je to bio najbolji i najtransparentniji način da se dođe do stana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • српска посла

    21:46 // 19. 8. 2020.

    У Нишу у првој фази започето је 190 станова (који нису до данашњег дана завршени из разноразних разлога, тек темељ, започет фебруара 2019.), од укупно планираних 2.210 станова за Ниш.
    Услови под којима су дељени тих 190 станови НИЈЕ ОК, с обзиром да је било на крају, ко се брже пријавио и ко је знао да ће то тако да функционише, тај је и ушао у ужи избор, и касније могао да бира стан.

  • slavko

    19:57 // 19. 8. 2020.

    Jel i tamo bili brzi prsti?

  • Caki

    17:54 // 19. 8. 2020.

    Dokle više stanovi za državne radnike po povoljnim cenama. Ceo život zaštićeni ,dobre plate , rade minimalno -cast izuzecima, bolovanja, slobodni dani, odmori . Zašto nema i za građane koji nisu na državnim plećima pod istim uslovima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: