Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 1. 8. 2021.

| Društvo

U anketi JV čitaoci rekli da im se ne sviđa ljubičasti most, a on zasvetleo zeleno

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
VAK_9338
U subotu uveče most zasijao zelenom bojom; foto: Vanja Keser/ JV

Prvi avgust je poslednji dati rok za završetak Tvrđavskog mosta u Nišu, a radovi na njemu traju i prvog dana osmog meseca. Puno reakcija građana bilo je na izbor boje osvetljenja koja je u međuvremenu, u subotu uveče, iz ljubičaste "prešla" u zelenu. U anketi Južnih vesti za 24 sata glasalo je 3.110 ljudi, a više od 80 % je mišljenja da je boja od petka kič i da im se ne sviđa svetleći most.

Radnici su i u nedelju, 1. avgusta ujutru, bili na mostu, a trenutno se postavlja staklena ograda. Kada padne mrak, staklena ograda obasjana led osvetljenjem vidi se i iz daleka, a nakon ljubičaste boje u petak veče, dan kasnije most je bio zelen.

224216926_194948659315850_6565639310959012282_n Radnici i dalje na terenu; foto: M. T. Prilikom prezentacije projekta rekonstrukcije Trga kralja Milana, ni most, kao i fontana, nisu bili osvetljeni niti je rečeno da će biti obojeni, a sada će se, očigledno, na njima smenjivati različite boje.

Upravo je svetleći most i izbor boja izazvao brojne reakcije među građanima i na društvenim mrežama, a komentar na svetleći most i tekst Južnih vesti o tome stigla je i od popularnog niškog komičara Marka Arsića, poznatog pod pseudomimom "Familijobe" koji je napravio novi skeč na tu temu.

Anketa
Brojne su reakcije i komentari i na drugim popularnim humorističkim stranicama na društvenim mrežama, a veliki broj čitalaca odgovorio je i u anketi Južnih vesti.

Na pitanje "Kako vam se sviđa svetleći Tvrđavski most? u anketi Južnih vesti za 24 sata odgovorilo je 3.110 čitalaca, a najviše njih - 1.507 (48.46 %) kliknulo je opciju "kič boja", dok je 1.033 (33.22%) učesnika ankete odgovorilo da im se ne sviđa.

Opciju "Lep je, sviđa mi se" izabralo je 395 čitalaca ili 12.7 %, dok je za 175 ( 5.63 %) reklo da nema stav o tome.

Rok za završetak mosta je 1. avgust, a sutra će se znati da li je konačno ispoštovan i poslednji dat rok koji je do sada više puta probijan.

Podsetimo, prvi rok za rekonstrukciju Trga bio je kraj 2020, nakon toga je rok tri puta produžen, a poslednji neispoštovan je 31. maj. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da je Trg završen i da je ostao samo most.

Rekonstrukcija Tvrđavskog mosta traje već 513 dana, pa mnogi građani navode primere ljudskih dostignuća koja su okončana brže.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksa

    15:57 // 2. 8. 2021.

    Na kritike menja boju ? To neki AI most (sa veštačkom inteligencijim), bravo napredujemo sa tehnologijom.

  • Ivan

    09:42 // 2. 8. 2021.

    Treba da omogućite postavljanje slika uz komentar.
    Imam slike trga pre i posle rekonstrukcije.
    Trg je uništen.
    Sramota

  • Sima

    07:34 // 2. 8. 2021.

    Boja keša...zelenbaća.. To mu dodje isto ko i ljubicasta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: