Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 12. 9. 2019.

| Društvo

U anketi "Južnih vesti" većina rekla: Ne treba nam garaža na Sinđelićevom trgu

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Sinđelićev trg parking
Gradnja bi prema najavama iz "Parking servisa" trebalo da počne do kraja nedelje; Foto: V. M. R.

Više od 70 % građana od ukupno 624 koliko je popunilo anketu Južnih vesti smatra da na Sinđelićevom trgu u Nišu ne treba da se gradi javna garaža. Protiv ovog projekta bili su i stanovnici okolnih zgrada, koji su protestovali i zaustavili seču stabala koja je pre nekoliko dana počela upravo zbog izgradnje novih parking mesta.

Čak 459 anketiranih izjasnilo se da nije za to da se na već postojećem parkingu iza Narodnog pozorišta napravi garaža, čime bi se broj parking mesta povećao za 50 %. 148 bilo je za izgradnju, dok je svega 17 njih reklo da nema stav po ovom pitanju. Anketa Javna garaža Foto: Screenshot

Plan da se napravi javna garaža na tom mestu star je nekoliko godina, a kako su kazali iz Parking servisa, trebalo je mnogo vremena da se pribave sve dozvole.

Međutim, kada su proteklog vikenda građevinske mašine došle na parking na kome treba da se pripremi teren, stanari okolnih zgrada izašli su na protest, nezadovoljni što će u njihovom naselju biti više vozila. Zabrinuti za životnu sredinu, zbog izduvnih gasova i buke, još žustrije su reagovali kada su radnici Zelenila posekli lipu, pa su zaustavili seču ostalih stabala na zelenoj površini uz parking. Čak su i na smenu dežurali kako bi sprečili raskrčenje.

Javna garaža Garaži bi ovako trebalo da izgleda; Foto: KapaprojektUz njih je stala i niška opozicija, koja je ukazala na nedostatak javne debate po pitanju izgradnje, uz predlog da se na tom mestu napravi podzemna garaža i na njoj park.

Ipak, iz Parking servisa su kazali da će gradnja garaže po prvobitnom planu krenuti krajem nedelje, da će biti urađena tako da se estetski uklapa u ambijent, s obzirom na to da je odmah iza zgrade Narodnog pozorišta.

Dodali su i da je u planu da se zelenilo u okolini zgrada proširi, te da stanovnici nemaju razloga da brinu da će u okolini biti manje drveća.

Podsetimo, za izgradnju garaže JP Parking servis podiže kredit od 40 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Reklama

    09:07 // 14. 9. 2019.

    Jedno kredice-jednoooo garace.

  • Verko

    08:32 // 13. 9. 2019.

    Planirana je još pre 30 godina i treba nam. Novi Sad, koji je malo veći od Niša, gradi 12 javnih garaža. A koliko ih ima Niš? Koliko će da ih gradi?

  • Nislija

    08:20 // 13. 9. 2019.

    Nis-u su potrebne garaze, javni wc, parkovi, kante za smece, uredjenije ulice itd!!prob je u vlasi jer su NEOBRAZOVANI I NESTRUCNI!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: