Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 2. 5. 2021.

| Društvo

U aplikaciji "Prijavi problem" ulice najveći problem Nišlija - od rupa do kratera [video]

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti

Najviše primedbi građana preko aplikacije “Prijavi problem” i dalje stiže na ulice u Nišu, kojima kažu, teško odlaze na posao, u školu, ali i do obližnjih prodavnica. Problema sa nesređenim ulicama ima na periferiji grada, ali su ulice “izrešetane” i u centralnom gradskom jezgru. Kako svedoče Nišlija, ni zakrpljene ulice ne traju dugo, a pored nekih saniranih oštećenja javljaju se nova.

Jedna od najprometnijih ulica blizu centra grada koja se proteže duž keja na Nišavi, Kej 29. decembra, posle kiša bude puna bara jer se voda skuplja u nezakrpljenim rupama. rupa kod Sojke foto Nikola Mitic Rupa opkolila odvod u blizini "Šojke"; foto: N.M.

Razrovana je skoro 20 godina, za tih 20 godina niko se setio nije da sanira rupe, ovde je kolima teško proći, a kamo li za pešaka - prijavljuje problem čitalac Južnih vesti.

Bare automobilima zaobilaze i u ulicama na Obilićevom vencu, u delu grada koji je Nišlijama poznat pod nazivom “Kod Šojke”.

Asfalt je potonuo i ispucao sa nekoliko udarnih rupa koje se napune vodom tokom većih kiša i nemoguće ih je uočiti. Neke od tih rupa su pravi krateri. Stanje ovih ulica je takvo poslednjih 10 godina i ništa se ne menja. Dodatni problem je što su 90 odsto tih ulica jednosmerne, pa je praktično nemoguće zaobići udarne rupe. Inače, to je širi centar grada - ističu građani.

jezero u gnjilanskoj foto citalac U Gnjilanskoj ostaju duboke rupe i kada se voda povuče, kažu meštani; foto: čitalacOd kiša strahuju i stanovnici Gnjilanske ulice na Panteleju, koji nasred ulice, kako kažu, posle padavna dobiju jezero, a kada se voda povuče ostaju velike i duboke rupe.

Da i onde gde su zakrpljene za radnicima ostaju stari i stvaraju se novi problemi na putevima, svedoče stanari u Ulici Nikole Uzunovića.

Rađeno je krpljenje rupa. Iza radnika je ostala gomila sitnog materijala, peska I delova asfalta koji nije pometen i koji voda nosi u slivnike. Osim toga, zbog nekvalitetnih radova, ulica izgleda u gorem stanju nego pre radova. Voda se svuda zadržava, ostale su rupe na ulici, a i novi asfalt se na ivicama kruni - ukazuje čitalac.

nesredjena ulica Nikole Uzunovica foto Nikola Mitic Ni onde gde se ulica sredi, to dugo ne potraje, kažu građani; foto: N.M.Neke rupe u gradu nisu ni dočekale kraj radova, već su zatrpane šljunkom i rizlom, a takvih je u Prijezdinoj i Karpatskoj ulici u Nišu.

Zbog havarije na vodovodnoj cevi otvaran asfalt u januaru 2021. godine, a samo 30 metara dalje ista stvar, s tim što je taj krater star 2 godine - ukazuju stanari Karpatske.

Od onih koje nose status udarnih rupa, možda i najveći krater u gradu, nalazi se na raskrsnici Dimitrovgradske i Salvadora Aljendea. Nišlije pišu da se niko od nadležnih nije posvetio rešavanju tog problema, pa su sami stanari počeli da je zatrpavaju. rupa Dimitrovgradska Salvadora Aljendea foto Nikola Mitic Građani je izmerili i kažu da je u prečniku 1 metar; foto: N.M.

Na raskrsnici Dimitrovgradske i Salvadora Aljendea otvorila se rupa prečnika većeg od 1 m, veoma duboka i u tesno dvosmernoj i vrlo prometnoj ulici. Sami građani su je popunili šutom koji je bio na raspolaganju. Vremenski uslovi su odlični za sanacije i nema opravdanja odlaganje - priča meštanka.

Inače, pomoć za završetak Ulica Kovanlučke i Bulevara cara Konstantina Grad Niš je od države dogovorio na sastanku lokalnih funkcionera sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Gadžinom Hanu, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski i objasnila da su kod predsednika aplicirali i sa projektima za još neke puteve.

Kaže da je reč pre svega o pomoći za puteve od Donje Vrežine do Malče, a pomoć je tražena i kako bi se Knjaževačka učinila bezbednijom, kao i za sređivanje odrona u Proseku.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • GORNJOMATEJEVAČKA JEZERA

    10:52 // 20. 5. 2021.

    Svakim danom veća. Akumulacije na sve strane, dublje.Čast i dika za stanare. Časti ko ne polomi nogu ili ne ošteti kola. Opština može da se ponosi brojem rupa i jezera.Menja se reljef, možda u pantalejsko more,jezero. A opet, i stanarima teško,kao i opštini,da bace malo šljunka i prekriju rupe, blato. Valjda prave ambijent sličan onome iz koga su došli.Nostalgija za selom i njivom na delu....

  • Okani

    18:35 // 3. 5. 2021.

    Pa što vam je teško da preskočite po koju rupu? A možete i gumene čizme da nosite... Samo zanovetate u najzlatnije doba !!!!

  • DURLANgo

    21:22 // 2. 5. 2021.

    I Knjazevacka ulica je sva u nekim ulegnucama i zakrpama ! Jedna od najduzih ulica u gradu a u losem je stanju.Sve je gora i gora, zakrpe ne traju ni

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: