Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 14. 8. 2020.

| Društvo

U bolnicama na jugu od korone se leči 391 pacijent, jedan preminuli u KC Niš

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
klinicki centar
U Srbiji se na lečenju nalazi 2.128 pacijenata; foto: Vanja Keser

Prema poslednjim podacima koje je izneo republički Krizni štab, još 4 osobe preminule su od posledica izazvanih virusom korona u Srbiji, od kojih je i jedan pacijent u Kliničkom centru u Nišu. U poslednja 24 sata testirane su još 9.383 osobe, a 235 je pozitivno na kovid. U bolnicama u Nišu, Leskovcu, Vranju i Surdulici od korone se leči ukupno 391 pacijent.

Još jedan pacijent preminuo je u Kliničkom centru u Nišu usled posledica izazvanih ovim virusom, a kako kažu u ovoj ustanovi, 5 osoba je priključeno na respiratore i one su teškom stanju.

U svim kovid objektima Kliničkog centra u Nišu ukupno su hospitalizovana 204 pacijenta, a kod 65 je potvrđeno prisustvo virusa korona. Među hospitalizovanima koji su pozitivni na kovid je i jedno dete koje je u stabilnom stanju - kažu u Kliničkom.

Dva pacijenta manje u odnosu na juče leči se od kovida u Opštoj bolnici u Leskovcu - ukupno 62, a kako kažu u ovoj ustanovi, 20 je na kiseoničnoj potpori.

U poslednja 24 sata nismo imali smrtne slučajeve, niti upućivanja za Klinički centar Niš. 3 pacijenta su otpuštena sa lečenja, a imali smo samo jedan prijem - kažu u Bolnici.

U 4 kovid bolnice u Vranju nije bilo povećanja broja hospitalizovanih i tamo se trenutno leči 75 pacijenata. Kod 32 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

U Zdravstvenom centru u Surdulici leči se 48 pacijenata, isto kao i juče, od kojih je 33 sa potvrđenim kovidom.

Prema podacima koje su izneli članovi republičkog Kriznog štaba, od početka epidemije u Srbiji je ukupno obolelo 29.233 građana.

U poslednja 24 sata preminule su 3 osobe. Od početka epidemije od posledica izazvanih ovim virusom preminulo je ukupno 665 građana, a procenat smrtnosti je 2,27 %.

Kako je ocenio epidemiolog Branislav Tiodorović, epidemiološka situacija je i dalje nesigurna, ali sa naznakom stabilizacije. Blagi rast obolelih beleži se u Bujanovcu i Preševu, ali, kako kaže, očekuje se stabilizacija i u tom delu zemlje.

Epidemiološka situacija u Srbiji je i dalje nesigurna, ali sa naznakom stabilizacije. Prema trenutnoj situaciji se može reći da se samo na krajnjem jugu, u Bujanovcu i Preševu, beleži blagi rast. On se može pretvoriti u veći, ali očekujemo da se i tamo građani pridržavaju mera, idu redovono kod lekara i da će se i tamo situacija stabilizovati - kaže Tiodorović.

Dodaje da se građani moraju ponašati odgovorno i pridržavati se svih propisanih mera zaštite, kako bismo, kaže, spremno dočekali sledeći talas.

U Srbiji su u poslednja 24 sata hospitalizovana još 143 pacijenta, a ukupno se na lečenju nalazi 2.128 osoba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:08 // 14. 8. 2020.

    Ko zna šta je istina

  • No1

    19:14 // 14. 8. 2020.

    Od 9.400 testiranih "samo" je 235 pozitivno !
    Mogu da organizuju vanredne izbore. To je manji procenat nego kad ispozatvaraše voljene 65+ !
    "Uvi , mnje grešnog..." !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: