Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 11. 12. 2020.

| Društvo

U bolnici u Pirotu od kovida preminula 2 pacijenta, 81 novozaraženi u okrugu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
pirot bolnica
81 smešten na lečenje i 2 preminula u Opštoj bolnici u Pirotu; foto: Lj. F.

U pirotskom okrugu registrovan je još 81 novooboleli od virusa korona, a isto toliko ljudi je na lečenju u Opštoj bolnici u ovom gradu, gde su 2 pacijenta preminula od kovida, pokazuju poslednji podaci Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Sa područja okruga, dodaju, iz Pirota je 51 novozaraženi, iz Bele Palanke 14, iz Babušnice 11 i iz Dimitrovgrada 5.

Na lečenju u pirotskoj bolnici je 81 čovek - 55 iz Pirota, 11 iz Dimitrograda, 7 iz Babušnice i Bele Palanke i iz Beograda 1, a iz Zavoda za javno zdravlje upozoravaju da se epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje kao vanredna sa daljom tendencom pogoršanja.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz Kliničkog centra Niš i zdravstvenih ustanova iz okruga, od početka epidemije na PCR i antigenskim testovima do danas je laboratorijski potvrđena 1951 osoba: u Pirotu 1.146, Beloj Palanci 327, Dimitrovgradu 245 i Babušnici 233. Od početka epidemije do danas registrovano je 55 umrlih lica sa područja okruga. Od 28. novembra do 11. decembra preminula su 24 lica u Opštoj bolnici Pirot - kažu iz ZZJZ Pirot.

U kovid ambulanti u Pirotu, saopštavaju iz Zavoda, bilo je 374 pregleda, od kojih su 142 bila prva i 232 kontrolna, a na PCR testiranje u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu poslato je 52 uzoraka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: