Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:44, 24. 5. 2019.

| Društvo

U centru Niša otpao deo fasade sa terase

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
pad fasade
Nišlijka tvrdi da je umalo izbegla da joj fasada padne na glavu; foto: čitalac

Nišlijka je sinoć jedva izbegla da joj deo fasade ne padne na glavu usred centra Niša, na uglu Nikole Pašića i Obrenovićeve ulice. Kaže da je od vlasnice stana sa čije terase je pao deo maltera saznala da je više puta upozoravala da je zgrada nebezbedna, ali da dosad niko nije reagovao. Iz Građevinske inspekcije kažu da nisu znali za ovaj problem i obećali da će reagovati.

pad fasade U samom centru Niša, gde svakodnevno prolazi na hiljade ljudi; foto: čitalac Incident koji je mogao i da usmrti prolaznike, pojašnjava Nišlijka koja je bila svedok, dogodio se sinoć oko 23 sata. Veliki komad spoljašnjeg zida terase koja je na trećem spratu u samom centru Niša pao je, a dan kasnije, kaže, niko nije obeležio mesto koje predstavlja potencijalnu opasnost.

Ja sam nakon toga otišla do trećeg sprata i razgovarala sa ženom koja mi je rekla da je dosad više puta apelovala na to da je fasada nebezbedna. Rekli su joj da niko nije nadležan da obeleži to mesto, a nebezbedno je za hiljade ljudi koji svakodnevno tu prolaze. Ja sam u strahu šta bi nekom moglo da se desi - kazala je Nišlijka.

Apeluje na nadležne da bar obeleže ovo mesto, jer terasa izgleda kao da će fasada sa nje nastaviti da otpada.

Da će reagovati na ovu potencijalnu opasnost za građane ističe Marina Živulović iz Građevinske inspekcija, koja kaže do dosad njih niko o ovoj lokaciji nije obavestio. Upravnika ili nekog ko je zadužen za ovu zgradu obavestiće šta treba da urade, dodaje, jer fasada može da nastavi da otpada. zgrada fasada Sa trećeg sprata ispao deo fasade; foto: čitalac

Naložićemo mere - da se obije deo fasade ili cela ako je to u toj meri propalo, jer sada najverovatnije postoji opasnost da padnu i neki veći delovi fasade. Da ne bi došli u tu situaciju povređivanja građana, jer je to opasno po živote, izaćićemo, videćemo, naložićemo da se ti nedostaci otklone onome ko upravlja tom zgradom. Ako to ne urade imaćemo sankcije prema njima - pojašnjava Živulovićeva.

Podsetimo, ovo nije prvi put da delovi fasada otpadaju sa stambenih zgrada po Nišu, a nedavno su građani upozorili da je potencijalno opasno prolaziti pored zgrade u Ulici Nade Tomić 15.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Витомир

    09:52 // 27. 5. 2019.

    Баш је јутрос колегијум Грађевинске инспекције почео овом вешћу.Боли их уво за све.

  • dragan

    10:56 // 26. 5. 2019.

    Slobodno ih prijavite Prekršajnom sudu. Sa njihove fasade malter pada svakog dana pa nikome ništa.

  • generacija 77

    09:39 // 26. 5. 2019.

    Bulatovicu,kada ces konacno da NAREDIS da sve institucije u ovom gradu MORAJU RADITI ONO ZA STA SU PLACENI.Uprotivnom ,daj ostavku.Nista ne funkcionise,a Zakon postoji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: