Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 13. 3. 2020.

| Društvo

U delu Ulice vojvode Tankosića u Nišu stubići pešake "isterali" na ulicu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
stubici foto S.M
Mora ulicom i pored trotoara; foto: S. M.

Zbog neuređenih trotoara i postavljenih stubića u delu niške Ulice vojvode Tankosića, kako kažu stanari, bezbednost pešaka je ugrožena, a kao problem se javlja i nedostatak parking mesta. Većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović kaže da nijedna konkretna pritužba stanara nije došla na adresu nadležnih službi, a stanari kažu da su se žalili Opštini Medijana.

stubici 2 foto S.M Stubići i na neasfaltiranom delu; foto: S. M.U poslednjih godinu dana, pričaju meštani, ispred pojedinih kuća u Ulici vojvode Tankosića postavljeni su stubići na inače uskim trotoarima, od kojih su neki i neasfaltirani.

Zbog toga pešaci moraju da se kreću kolovozom umesto trotoarom i tako ugrožavaju svoju i bezbednost drugih, a jedan od stanara ove ulice dodaje da su o tome obavestili komunalnu inspekciju u Opštini Medijana.

Dobili smo odgovor da je to kolega na terenu, na licu mesta procenio i da tu treba da budu stubići. Kao drugu opciju za postavljanje stubića naveli su zahtev vlasnika kuća što je vrlo teško odobriti i po njihovim rečima malo verovatno - podvlači on.

Međutim, u Medijani kažu da oni ne izdaju odobrenje za postavljanje stubića, već da je to posao Sekretarijata za saobraćaj.

stubici 4 foto S.M foto: S. M.Većnik zadužen za saobraćaj u Nišu Igor Vojinović objašnjava da prema informacijama do kojih je došao, nijedna konkretna pritužba sa ove lokacije nije došla na adresu nadležnih službi. Kaže i da to ne znači da ne postoje problemi, već da je problem u lošoj komunikaciji.

Problemi će, ukoliko postoje biti rešeni, kako tehničkim merama, tako i angažovanjem nadležnih institucija - rekao je Vojinović.

On dodaje i da je postavljanje stubića moguće na zahtev vlasika ukoliko su za to ispunjeni propisani uslovi.

Stanarima ostaje da se obrate nadležnom Sekretarijatu ili da pišu većniku, a kako kažu, nije im najjasnije kako Grad u jednom delu ulice asfaltira trotoare ispred privatnih kuća i pedantno obeležava parking mesta, dok se drugom delu na blatnjavim trotoarima postavljaju stubić, onemogućava parkiranje i narušava bezbednost pešaka.

stubici 3 foto S.M U jednom delu ulice parkiranje dozvoljeno; foto: S. M.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BK

    17:31 // 13. 3. 2020.

    Prolazim svakodnevno tom ulicom i ovo je SRAMOTA I ZLOČIN kako izgleda bezbednost pesaka. Vise puta sam bio u opasnosti da me udare kola kao pesaka. Verovatno nadlezni cekaju da neko strada,pa da preduzmu neke korake.

  • Nishlija

    16:49 // 13. 3. 2020.

    Opet ce nadlezni da kazu da nisu obavesteni, pa ih obavestavam da deo ulice koji ide ka Bul.Nemanjica ima obelezena parking mesta, ali ispred svake kuce stoji REZERVISANO NEKOM STOLICOM, CIGLOM ILI OBELEZENO POLA ZUTOM. Dali i ovde nema ingerencije komunalna, saobracajna ili icija nadleznost?

    • Marija Nešić

      22:11 // 13. 3. 2020.

      I da nije obeleženo ispred dvokrilne kapije se ne parkira, ali to ljudi ovde ne znaju pa u mojoj ulici pored još 20 slobodnih parking mesta, nadju da se parkiraju na sred kapije da ne mogu kolima da izađem iz dvorišta. Tako da te cigle u potpunosti razumem jer žuta traka nikog ne sputava da se preko nje parkira. A kad pozovemo pauka i parking servis oni kažu kako oni nisu nadležni.

  • Pešak

    14:52 // 13. 3. 2020.

    Ne razumem kako ne može pešak da prodje od stubova, ko je ovde lud, kad je auto parkiran nema prolaza, ovako ima metar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: