Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 14. 5. 2020.

| Društvo

U fabrikama u Leskovcu i Vlasotincu koronom zaražena 104 radnika

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
fabrika
Najviše zaraženih radnika u "Juri"; Ilustracija; foto: B. A.

Iako je većina fabrika u Leskovcu i Vlasotincu kada je "buknula" epidemija virusa korona, smanjila broj radnika u pogonima, a zatim ih i privremeno zatvorila, u ova dva mesta ukupno je 104 zaposlenih pozitivno na kovid. Najveći broj obolelih je u leskovačkoj "Juri" - 68, dok je u ostalim pogonima broj zaraženih po fabrici ispod 10.

Pogon "Jure" u Leskovcu postao je žarište epidemije, zbog čega je najavljeno testiranje svih radnika i zatvaranje fabrike na 3 dana, a pojedinačni slučajevi oboljevanja javljaju se i u drugim pogonima.

U fabrici "Maša impeks" je 8 obolelih, a ona je bila žarište vlasotinačkog okruga oko uskršnjih praznika. Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, u vlasotinačkoj opštini je još 11 radnika pozitivno na kovid - 6 u "Gruneru" i 5 u "Elradu".

Osim obolelih u "Juri", u ostalim leskovačkim fabrikama je još 11 radnika pozitivno na kovid. U "Aptivu" je još dvoje novoobolelih, ukupno 3, koliko je obolelo i u "Leskobegzu". U "Džinsiju" i pogonu "Moravke" registrovana su po 2 slučaja, a jedan oboleo je u fabrici "Zdravlje". Šestoro obolelih je i među radnicima leskovačkog trgovinskog lanca "Aman".

Postoje i sporadični slučajevi u zlatari i frizerskom salonu, što je dovoljno da se dalje širi. Potpuno je relaksirajuće iako svi apelujemo da se ljudi ne opuštaju - kaže Cvetanović.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, leči se 116 pacijenata, a do sada je izlečeno 340 osoba. Od početka epidemije koronom su zaražena 93 zaposlena u zdravstvu.

Broj hospitalizovanih se smanjuje, sada je u u Bolnici smešteno 116 osoba, od toga 34 radnika "Jure". U poslednja 24 sata bilo je 7 prijema, 10 otpusta i nijedan pacijent nije upućen u Klinički centar Niš. Od početka epidemije iz kovid bolnice otpušteno je 205 osoba, a iz privremenih bolnica 135 pacijenata - kaže Cvetanović.

Od početka epidemije na teritoriji Jablaničkog okruga ukupno su testirane 5.723 osobe, od toga u Leskovcu 3.643.

Rezultati se čekaju za još 289 poslatih uzoraka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dunja

    23:16 // 14. 5. 2020.

    A što uopšte mora da znači da su se zarazili na poslu, kad su mogli bilo gde...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: