Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:36, 26. 11. 2021.

| Društvo

U gradovima na jugu bez dočeka, ili još bez odluke o koncertima na trgu za Novu godinu

Autor:T. T, Lj. M, Lj. F, M. M. i M. D.Izvor:Južne vesti
800x600_Pirot-novogodisnja-dekoracija-2020-foto-JV-Lj-Filipov
Prošle godine se nije slavilo na jugu; foto: LJ. F.

Dok je najavljeno da će u Beogradu biti organizovan doček ispred Narodne skupštine i saopštena imena izvođača, u gradovima na jugu Srbije, prema trenutnim informacijama, neće biti proslava na trgovima, osim u Prokuplju, gde je potvrđeno da će biti muzičkog programa, ali tek za doček Srpske nove godine. Vranje planira da novac preusmeri u humanitarne svrhe, a o planovima u drugim gradovima znaće se više u narednim danima, kada nadležni najavljuju odluke.

Prethodne godine zbog epidemiološke situacije nije bilo organizovanih dočeka u gradovima na jugu Srbije, a pojedini su tada odlučili da novac, umesto pevačima, daju u humanitarne svrhe.

Među tim gradovima je i Vranje, koje već po tradiciji, preusmerava novac u Fond za lečenje dece i omladine, što će, po pretpostavci većnice Izabela Savić, biti slučaj i ove godne.

Kako će Niš potrošiti novac i da li će biti proslave na Trgu još nije poznato. Iz Kabineta gradonačelnice kažu da će se, kada planiranje bude završeno, znati da li će novogodišnji program biti održan.

800x600_ulica-otvorenog-srca-foto-jv-vanja-keser-1 U Nišu prošle godine nije bilo koncerta; foto: V. Keser U Prokuplju se neće slaviti 31. decembra, već 13. januara, a u narednih desetak dana znaće se i ko će nastupati u muzičkom delu programa na Trgu. Gradonačelnik Milan Aranđelovic ističe da će to biti skroman doček, ne precizirajući koliko je novca opredeljeno.

pirot Piroćanci još ne znaju hoće li biti organizovanog dočeka; foto: G. B.Iako je u planu i programu rada Doma kulture za 2021. godinu i deo o organizaciji dočeka Nove godine koncertom na Trgu, za sada se ne zna da li će i Piroćanci na taj način dočekati ulazak u 2022. godinu. Direktor Doma kulture, ustanove koje godinama unazad organizuje koncerte za Novu godinu, kaže da još ne može da da nikakvu informaciju.

Javna nabavka ili pregovarački postupak za izvođača, prema dostupnim informacijama, nije raspisana, kao ni nabavka za organizaciju.

800x600_Sat-vremena-pre-doceka-Siroka-carsija-prazna-foto-JV Hoće li Leskovčani i ove godine ostati bez dočeka na Trgu; foto: Arhiva JV Baš kao Piroćanci i Leskovčani još čekaju na informaciju da li će na Trgu biti organizovanog dočeka. Iz Turističke organizacije kažu da i dalje ne znaju kako će se ući u 2022. godinu, ali dodaju da će uskoro saopštiti šta je odlučeno.


Dok se čeka na odluke nadležnih, građani planiraju proslave

U susret Novoj godini, južnjaci su polako počeli sa planovima i pripremama za novogodišnju noć. Po turističkim agencijama nešto je većee interesovanje za putovanja, mnogi kažu da će zbog aktuelne epidemiološke situacije, 1. januar dočekati u krugu porodic, a oni koji biraju da ovaj dan proslave kao i pre pandemije čekaju da vide ponude.

Prošle godine smo slavili u krugu porodice, ove godine su mislim bolji uslovi pa planiramo da proslavimo kao nekad, videćemo gde - kaže Nišlija.

Slaviće u lokalnim kafićima, restoranima i kafanama zavisi od u tom trenutku aktuelnih mera. Od uvođenja kovid propusnica mnogi lokali ne rade posle 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Svasta

    14:02 // 26. 11. 2021.

    Ko jos slavi novu godinu po starom kalendaru tkz srbsku??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: