Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 6. 4. 2020.

| Društvo

U hali "Čair" 19 pacijenata, najmlađi ima 27 godina

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
cair bolnica
U hali Čair spremno 256 ležajeva; foto: Ministarstvo odbrane

Privremena bolnica u niškoj hali "Čair" juče je počela da prima prve pacijente kojima je potvrđen virus korona, a koji imaju blagu kliničku sliku, i trenutno je, prema rečima pomoćnika direktora KC Niš Gorana Stanojevića, smešteno njih 19. Najmlađi pacijent ima 27, a najstariji 70 godina.

Kako kaže Stanojević, od 19 pacijenata njih 11 su muškarci, a 8 je žena.

Uglavnom su svi iz Niša ili bliže okoline. Imamo jednu pacijentkinju iz Kruševca, ali očekujemo nove prijeme - objašnjava Stanojević.

Dodaje da se u hali, koja ima spremnih 256 ležajeva, smeštaju pacijenti sa jugoistoka Srbije, odnosno da oni prvo dolaze u Klinički centar, gde se radi procena da li se pacijenti po težini kliničke slike upućuju u neku od klinika ili u "Čair".

O pacijentima ukupno brine 18 lekara i 60 medicinskih tehničara, a oni se rotiraju po smenama. Ukoliko bude bilo potrebe, kaže Stanojević, biće angažovano više zdravstvenih radnika.

Podsetimo, prvi pacijenti stigli su u halu "Čair" juče i bilo ih je 14, a troje od njih su Kinezi koji žive i rade u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr

    22:38 // 6. 4. 2020.

    Danas je 6.april!!!Nigde u medijima ni reč, pratim celog dana, pa nemam gde da ostavim komentar. Na fontami Slavija nemačke boje zastave. Predsednik se sklonio u N. Pazar iz Beograda!!! Ej gde smo to?

    • Milan

      03:11 // 7. 4. 2020.

      Za ovaj komentar bolje da se nisi trudio. Pa šta ako su u bojama nemačke zastave?! Virus je čoveče, vanredno je stanje, ceo svet se solidariše. Ne smeta ti što u normalnim okolnostima skinsi šetaju niškim kejom i centrom grada, smeta ti nemačka zastava na fontani u Beogradu?! I onaj lik u NP?

  • Dejan

    18:21 // 6. 4. 2020.

    Nigde u svetu nema da ljude stavljaju u kolektivne karantene a da nisu testirani strašno.

  • Nebitno

    17:38 // 6. 4. 2020.

    Ne razumem kako tako ne razmisljate svojom glavom? 24h karatin ce samo napraviti veci haos kao i sve mere do sada. Penzioneri se i onako mesaju sa mladjima kuci ili kad subotom izadju. Iskljucivo je kriva nestrucna vlast i nabijaju krivicu narodu kako bi sebe opravdali. Nisu obucili doktore, pustli 300000 srba bez testa i napravili haos. Testiras pri ulasku i ko ima direkt bolnica! Sad je kasno...

    • bitno

      01:12 // 7. 4. 2020.

      Pa razmisljaj svojom glavom ako je 24h karantin kakve veze ima sto se penzioneri i mladji mesaju kad su u karantinu. Problem je sto odma nije 24h karantin a nekima je draze da prosetaju nego da cuvaju svoje i zdravlje svojih ukucanih. Za pustanje ljudi bez testa nazad si skroz u pravu, taj nivo idiotizma necu ni da komentarisem

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: