Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 9. 4. 2020.

| Društvo

U hali "Čair" slobodno još oko 20 kreveta, najmlađi pacijent 19-godišnjak

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
čair bolnica
Ostalo dvadesetak mesta i uskoro će hala biti puna; foto: Ministarstvo odbrane

Ukupno 232 pacijenta sa virusom korona zbrinuta su u improvizovanoj bolnici niške hale "Čair", što je skoro 100 više nego juče, kaže doktor Goran Stanojević, a od njih najmlađi pacijent ima 19, a najstariji 78 godina. U Nišu ima još nekoliko spremnih privremenih bolnica, ali nije poznato gde će biti smešteni pacijenti kada još dvadesetak slobodnih kreveta u hali bude popunjeno.

Koordinator privremene bolnice Goran Stanojević kaže da su od 256 kreveta trenutno u hali "Čair" zauzeta 232. Svi zbrinuti su sa lakšom kliničkom slikom, ali dodaje da se broj pacijenata, kao i njihovo stanje stalno menja i u skladu sa tim i reaguje.

Ima još dvadesetak mesta, ali moj zadatak je hala tako da ne znam nakon toga šta će biti. Pacijenti su stabilni, ali ako se desi da im se stanje pogorša tokom boravka ovde, mi ih pratimo intenzivno, prebacujemo ih po potrebi na Kliniku za plućne bolesti ili na Infektivnu kliniku - dodaje Stanojević.

Najmlađi pacijent ima 19, a najstariji 78 godina, kaže doktor, a u hali su zbrinute i trudnica i žena koja se nedavno porodila u Kliničkom centru. Ipak, kaže da su uslovi u improvizovanoj bolnici prilagođeni i njima.

Imamo i porodilju i trudnicu, dobro su i jedna i druga za sad. Svi uslovi su prilagođeni njima, učinjeno je sve što treba i mi kroz vizite sve što treba konstatujemo, ako treba konsultacija zovemo ili šaljemo na dodatne preglede tako da je sve u redu - navodi Stanojević.

Podsetimo, za smeštaj pacijenata sa lakšom kliničkom slikom korona virusa u Nišu spremne su sale osnovnih škola "Mika Antić" i "Dušan Radović", a gradonačelnik Darko Bulatović je naložio da se obezbedi još oko 500 kreveta u domovima za đake i studente i da i ti objekti budu privremene bolnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Poltron

    16:49 // 9. 4. 2020.

    Čuvajte par kreveta za precednika i krizni COVID štab!

  • draxa

    15:24 // 9. 4. 2020.

    Za koga se cuva knez selo bolnica? Ko da ce neko da to uzme pa mu zao da to angazuje?Brate to je bolnica za plucne bolesti?

    • Mika

      19:51 // 9. 4. 2020.

      Cuva se- za batu od tatka......

  • Jelena

    15:13 // 9. 4. 2020.

    Sramota je sto su porodilju odvojili od bebe, mislim da je to van pameti, ali ajde, znaju oni valjda nesto

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: