Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 10. 8. 2021.

| Društvo

U istom danu ista inspekcijska služba odložila, pa izvršila uklanjanje tende kod Oficirskog doma u Nišu

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
GLAVNA TENDA
Uklanjanje tende pored Oficirskog doma; Foto: JV

Tenda pored Oficirskog doma naterala je inspektore Uprave za građevinarstvo da u roku od nekoliko sati donesu dva zaključka - prvi koji su izašli na teren odlučili su nakon prigovora advokata da uklanjanje odlože, dok se druga ekipa vratilla da posao ipak završi. V.d. načelnica Uprave za građevinarstvo kaže da je objekat bez dozvole, a vlasnik prodavnice tvrdi da je tendu uz dozvolu postavio njegov pokojni brat koji je bio vlasnik objekta.

Iako nadstrešnicu koja je danas "zadala muke" i inspektorima Uprave za građevinarstvo nije postavio, već je pre tri meseca otvorio radnju na mestu gde je nekad radio njegov brat, Nenad Ivović je dobio rešenje da u roku od jednog dana nakon prijema ukloni tendu ili će morati da snosi troškove firme koja će to uraditi umesto njega.

Kako nije bio u zemlji, kaže da je dokumentaciju nakon nekoliko dana dostavio nadležnoj upravi, ali ni on ni njegov advokat nisu uspeli da stupe u kontakt sa nadležnima. Inspektori su jutros izašli na teren i nakon obrazloženja doneli zaključak da se uklanjanje odloži. Ipak, sat vremena kasnije stigla je druga inspektorka koja nije želela da posao ostane nedovršen.

Oni su došli da bespravno preduzimaju radnje po sili zakona i uklanjajuu mimo rešenja. Ovde kao učesnik u postupku je potpuno pogrešno i bez osnova označen Nenad Ivović. On je došao u zatečeno stanje i nejasno je iz kog razloga se protiv njega vodi ovaj postupak - navodi advokat Vladimir Jocić.

2 Inspektorke, izvođač radova i vlasnik radnje Tabacci isped radnje; Foto: JVNakon što je inspektorka Ivanka Marjanović potpisala zapisnik o odlaganju postupka, na teren je izašla Marina Malbaša koja je rešila da završi posao, objašnja Jocić. Inspektorka Malbaša nije želela da daje izjave za medije, već nas je uputila na nadležne.

V. d. načelnica Marina Živulović Petrović je na pitanje zašto su u roku od sat vremena doneta dva rešenja odgovorila da je prva ekipa imala problema.

Rušenje je zakazano za današnji dan i rušenje se ne odlaže. Imali su problem, vratili su se. Tu nema građevinska dozvola, to je na javnoj površini i tu nemamo o čemu da pričamo. Oni su dobili rešenje, mogli su sami da uklone, nisu hteli same da uklone - znači, primorani smo da radimo - kaže Živulović Petrović.

Advokat oštećenog navodi da ove informacije nisu tačne.

To su apsolutno netačne informacije, za postavljenje postoji dozvola. Dozvolu je pribavio sada pokojni brat od mog klijenta Ivan Antić koji je ovu nadstrešicu podstavio na osnovu ugovora - objanjava Jocić.

Osim tende, za Ivovića je sporna i adresa izvršenja na koju se rešenje vodi i navodi da je njegov objekat u APR-u registrovan u Jeronimovoj 1, dok je rešenje o izvršenju napisano na ulicu Mladih broj 3, a kaže ni da dimenzije tende nisu pogođene. Kako navodi, o daljim koracima konsultovaće advokate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    17:39 // 12. 8. 2021.

    Све саме критике. Нико да похвали људе. Раде свој посао. Никад више издатих дозвола,решених предмета и озакоњења. Држава добија новац од такси и пореза. Нисам страначки настројен и не занима ме ко је из које странке и стране али за Марину Живуловић-Петровић све похвале. Жена се разуме у струку и савесно ради свој посао. Да је у свакој служби по једна Марина

    • za peru NacelnicaPotkrovlja

      13:26 // 13. 8. 2021.

      Pre dvadeset godina Srušila sam pogrešnu zgradu sa dozvolom ​ja,Trala, lala, la.

      Nisam kažnjena sistem sam provalila drugi su potpisivali a ja šefica postala Trala, lala, La.

      I od tada mogu da radim šta hoću ja,trala, lala La.
      jer samnom je crvena i plava knjižica.
      A sada dozvolu za potkrovlje dala sam JA trala,lala ,La.

      Umesto u MIROVINU da idem ja, pravac u kabinet odoh JA
      Trala la

  • [email protected]

    17:33 // 12. 8. 2021.

    Ja godinu dana čekam izvršenje rešenja o rušenju nelegalnog objekta komšije koli delimično ulazi u moj plac, inspekcija ćuti, ni advokatu nije dala nikakav odgovor zbog čega nije realizovali rešenje koje je naložila republička inspekcija.... Da li oni uopšte nešto rade.....

    • Rade nego sta

      13:27 // 13. 8. 2021.

      Rade za sebe .

  • LudiMilojko

    22:47 // 11. 8. 2021.

    Cula SNS ljude sto se okupljaju ispred dragstore i sede pricaju protiv SNS.Pa onda expressNs uzeli i uklonili lokaciju za sedenku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: