Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 3. 8. 2022.

U jednoj učionici đaci iz više razreda - socijalizacija ili ugrožavanje prava na kvalitetno obrazovanje

skola skolske klupe ucionica KOSTA Male škole i seoske sredine osuđene na propast - saglasni roditelji i nastavnici; Ilustracija; Foto: A. Kostić

Moguće uvođenje kombinovane nastave u višim razredima osnovnih škola , pri čemu bi đaci različitih razreda bili tokom nastave spojeni u jednoj učionici, a jedan nastavnik svima predavao različite lekcije, zabrinulo je roditelje đaka škole u Krivoj Feji, malom planinskom mestu na krajnjem jugu Srbije. Mišljenja su da će njihova deca tako imati lošiji kvalitet nastave i obrazovanje. I iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije smatraju da su male škole i seoske sredine takvom izmenom osuđene na propast, a iz Ministarstva prosvete poručuju da je to besmislica.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • slavko

    09:15 // 3. 8. 2022.

    Ovi zlotvori namerno urusavaju sve pa i obrazovanje, prodicu skoro unistili, prirodu pokusavaju...SNS je najvece zlo za ovaj narod!

    • Postao sam čovek

      14:59 // 3. 8. 2022.

      Nema više učitelja koji su u seoskim škokama učili i vaspitavali decu u mešovitim odeljenjima,po 40đaka i od nijih napravili ljude.A nema više ni dece

  • Megatrend naučnik

    09:44 // 3. 8. 2022.

    U K. Feji je Bog odavno rekao laku noć. Bolje da im deca uopšte ne idu u školu pošto su roditelji zabrinuti i pod stresom. Ili da nastavnici dolaze kući da im uči decu, da se ne brinu roditelji koji čekaju da im škola vaspitava decu, jer oni nemaju vremena, mnogo su zauzeti od ništa.

  • Another brick in the wall

    10:02 // 3. 8. 2022.

    Inkluzija - socijalizacija ili ugrozavanje prava na obrazovanje. Ah taj prokleti liberalizam gde svi hoce neka svoja prava. A prosvetari su nam vrhunski strucnjaci ha ha ha ha. Samo mi nije jasno kako smo pored tako strucnih ucitelja i nastavnika na pisa testovima na zacelju u svetu? Jel su i za to krivi roditelji?

    • B. R.

      19:35 // 3. 8. 2022.

      Jedan od mogućih razloga je što deca - neće da uče. Naprosto nisu motivisana (i za to, naravno, nisu ona kriva). Kada im nastavnik kaže: "Učite da budete dobri građani, da unapredite društvo u kojem živite", deca se samo nasmeju. Kad im nastavnik kaže: "Učite da se bolje zaposlite", deca se smeju još više. Svima nam je parola "Snađi se", a očekujemo da deca budu bolja. Ona odlično vide gde žive.

    • Miloš Kostić

      07:26 // 4. 8. 2022.

      Nadam se da ste Vi stručni u oblasti kojim se bavite.
      Šta mislite zašto su profesori matematike i fizike u deficitu?
      Zašto je slab upis na nastavničkim smerovima generalno?
      Kada posao bude izazovan, profesija poštovana i kada može da se živi lepo od nje, biće mnogo veća zainteresovanost dece da se njome bavi. Biće gužve na fakultetima, veće konkurencije za posao i biće kvalitetnijih nastavnika

  • Бата Рака из Ниш

    10:45 // 3. 8. 2022.

    СНС сед образовањем бави као 10.000 тачком дневног реда.
    Да је образованијих грађана не би владали ни годину дана!

  • Bilo nekad

    11:33 // 3. 8. 2022.

    I u titovo vreme bila mesovita odeljenja od petog do osmog i od prvog do cetvrtog u selima

  • Lj

    12:26 // 3. 8. 2022.

    Svuda u svetu (a koji su bogatiji od nas) u razudjenim sredinama organizuje se ucenicki prevoz za starije razrede. Nije logicno da za dva ucenika u razredu dolazi 16 nastavnika. Pravilnik Vlade Srbije je jasan a ovim da se spajaju odeljenja derogira taj Pravilnik. Jos gore da sve te male skole NASTOJE da budu i samostalno pravno lice pa su tu + direktor sekretar,..
    Racionalnije je UCENICKI prevo

    • Miloš Kostić

      07:35 // 4. 8. 2022.

      Navedite mi primer u kojoj zemlji konkretno dolazi autobus ili taksi po dva učenika koja su pre toga pešačila do asfalta 8km i vozi ih do prve sledeće škole koja je udaljena na 40 minuta vožnje? Naravno taj prevoznik mora da vrati tu decu nazad posle nastave.
      Postoji nešto i što se zove socijalna politika. Ekonomskom logikom došli bismo do toga da nam ne treba u selu put, ambulanta, pošta...

  • qgo

    10:58 // 4. 8. 2022.

    Dolazi na naplatu cinjenica da su vam idoli bili Milosevic i Mira, Seselj, Vucic, Nikolic, Djindjic, Draskovic, Kostunica, Ceda, Canak, Vulin, Dacic...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: