Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 2. 9. 2022.

U jeku poskupljenja vode i štednje, česma u Nišu preliva godinu dana

spomen česma Voda ne curi samo sa česme, već i sa trotoara; foto: T. T.

Više od godinu dana, značajna spomen-česma Sveta Trojica osim što zbog svog stanja naružuje izgled okoline, stvara problem prolaznicima i vozačima koji se kreću Bulevarom Zorana Đinđića, gde se voda sliva niz trotoar i kolovoz.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Poltron

    13:54 // 2. 9. 2022.

    Nek dodju čistaćice iz vodovoda da poprave to pošto one primaju više od majstora u vodovodu ako je to uopšte majstorska plata a plata ubi bože......

  • Aca

    14:08 // 2. 9. 2022.

    Tzv "velikim vernicima patriotama" puna usta patriotizma, vere i Boga ali samo u teoriji, u praksi to izgleda sasvim drugacije. U Nisu ne postoji "veliki vernik i patriota" politicar-direktor, ktitor-privatnik, Dragana ili neki pop sa uticajem koji moze da sredi popravku i odrzavanje cesmi sa verskim obelezjima. Na Trgu Kralja Aleksandra cesma ne radi a mermerne ploce su odvaljene ko zna od kad

  • Zoran Krstić

    14:12 // 2. 9. 2022.

    A ti nesavesni građani eno ih tu na semaforu, i ne samo što ostavljaju smeće i ponašaju se bahato nego i ugrožavaju saobraćaj i bezbednost istog. Ali oni su sigurno glasačko telo za male pare i zaštićeni su bolje nego beli medvedi.

    • Aca

      16:37 // 2. 9. 2022.

      Sredinom juna na Trgu Kralja Aleksandra je curila voda iz stuba cesme na ulicu, ja sam to video u petak 17. juna, kada sam vodio dete u vrtic. Opet sam tu prosao u ponedeljak 20. juna i jos uvek je curilo. Bar tri dana niko nije reagovao a Jkp Naissus je na 50m odatle. Poslao sam mejl Naissusu, Opstini Medijana, komun. policiji...Iz opstine su mi odgovorili je negde pukla cev...

  • Pera

    14:56 // 2. 9. 2022.

    Mene zanima da li će neko da odgovara za ne savestan rad i ne izvršavanje svojih obaveza i dužnosti? Neki direktor, šef, radnik... bilo ko? Nekome da smanje platu 6 meseci po 20%, ili na niže radno mesto 6 meseci?

  • Jovan

    15:00 // 2. 9. 2022.

    Ko ti daje pravo da lupaš, čistačica u vodovodu ima koeficijent 1,2 te plata sa preko 30 godina staža iste iznosi nešto oko 32000 dinara. Ali zato direktor ima koeficijent 8 a svi kadrovi koji nemaju položena dva ispita na fakultetu jer su diplome kupovali po trafikama imaju koeficijent 5 pa naviše, a majstori se vrte na 2,1 manje ili više , bedak.

    • Poltron

      21:40 // 3. 9. 2022.

      Za tvoju informaciju čistaćica u vod. prima isto kao majstor pošto im daju neku dopunu i zašto bi majstor išo da radi a plata užas Čistaćica je čudo..

  • Alex

    16:03 // 2. 9. 2022.

    Ima li u ovoj palanki, zvanoj Niš, neka česma koja ne preliva i koja radi?

    • 17 cesama povodom Milanskog edikta

      19:41 // 2. 9. 2022.

      Istorija ove cesma je ,zaista nesrecna i ponasanje prema njoj je kao prema" 13 prasetu" ! Trebala je da bude kod lutkarskog, stavljena na lose mesto, jedan pijanac autom je srusio, pa je platio da se obnovi, vecito curi voda ili uopste ne radi ! Sramota prema gospodinu Rediju, koji se za nju zalagao! Na kraju, digao ruke, jer javasluk odgovornih je nepobediv !

  • Losmi

    16:40 // 2. 9. 2022.

    Donina ne radi,u Cairu preliva,na Bulevaru ne radi...lepota od strucnosti...

  • Najuriti sve neradnike

    17:16 // 2. 9. 2022.

    Iz gradske uprave, medijane, vodovoda, toplane, katastra, fodova zdravstva, PIO, pravosudja, i svih budzaka gde su uhlebljenja nasle raznorazne raspustenice, udovice i necije svalerke koje dolaze uparadjene na "posao" za debelu platu i uplatu penzionog osiguranja na grbaci ostalog naroda.

    • Tajanstveni Alan

      19:36 // 2. 9. 2022.

      Tacno. Dolaze i nista ne rade a niko i ne sme da im naredi !
      U, suprotnom, pomenute se obracaju onome ko ih je zaposlio, pa direktorcici, sa vd stanjem samo trepere !
      Uz firme i uprave, koje si pomenuo, u Direkciji za izgradnju i Zavodu za urbanizam, novoprimljene svalerke i raspustenice vedre i oblace !

  • Ronaldo

    17:42 // 2. 9. 2022.

    Gradonacelnice ko je sad kriv posto imate uvek izgovor da vi niste? Bela Palanka bolja nego Niš.

  • Sotir

    17:55 // 2. 9. 2022.

    Garantujem da gradonacelnica misli da je to Donina cesma.

  • Ćorko

    19:05 // 2. 9. 2022.

    Dve ulične sijalice ispred sedišta stranke ne umeju da zamene godinu dana a vi hoćete da poprave slavinu. Mnogo očekujete

  • Razbibriga

    19:45 // 2. 9. 2022.

    Tako je to ,kad selcima, neradnicima i neznalicama poveris odrzavanje grada ! Cesma, poklon Trebinja, prekoputa Doma zdravlja, sa umetnicki klesanim kamenom donesenim iz trebinjskog kraja, sluzi kao kanta za smece !
    "Nemi treba", sto bi rekli majstori i njihovi rukovodioci !

  • Milos Jankovic

    21:19 // 2. 9. 2022.

    To je isto kao sto nam prete restrikcije struje a bandere u nekim delovima Nisa rade ceo dan 24h! Strasno!

  • Raj za prasad

    21:25 // 2. 9. 2022.

    U Durlanu su uklonili nekadasnju Angroprometovu trafika-prodavnicu. Ostao temelj, podne plocice i pocupane cevi...Da se saplicemo, lomimo noge, kasapimo kad padnemo. GODINAMA je sikljala voda! Zimi zledi, na prolece ponovo ozivi izvor... I jos NEMAMO kante, a igraliste sa pocupanim simsovima jos nije zavrseno otkad su izbori prosli... A da, za bolje nismo, jel tako?

  • Haralampije

    23:33 // 2. 9. 2022.

    Grad je odavno na aparatima za održavanje života. Nabrajati sta je loše je uzaludno, jer sta valja. Trebalo bi da D. Sotirovski i njeni saradnici svakog jutra peske idu na posao i da posmatraju kako se ovaj grad rastače i uništava. Ne bi uspeli da sve zabeleže. Valjda misle da je prijem ambasadora i dodeljivanje plaketa, pored ugadjanja sopstvenim interesima, jedino čime treba da se bave.

  • Mučena duša

    09:57 // 3. 9. 2022.

    Pijavim vodovodu svaki put kad primetim da voda curi na ulici.Strašno je to što se oni ne brinu da rešavaju te kvarove niti imaju sluha da to provere.Ja sam normalan čovek jer sam se godinama mučio bez vode u dvadesetom veku uzimao vodu za piće godinama od komšija ulaženje u sobe teško mi je to padalo jer je neprijatno a nisu branili ljudi da točim vodu kod njih jer kad nemaš para za priključak...

  • Prolaznik

    07:04 // 4. 9. 2022.

    Da su samo fontane problem odlivanja,nekako bi i prošlo.Neki dan išao kod prijatelja u dr.Miloša Đorića i vidim teče voda iz zemlje na naravno neasfaltiranoj ulici.Pitam prijatelja od kad curi,kaže minimum 2,5 godine.Prijavljivali kvar više puta,pismeno i usmeno,više stanara te ulice,a odgovor je"ne brinite,nije to vaš posao.Mi vodimo računa o kvarovima i saniraćemo kada nam grad odobri pare".

  • Miša iz Niša

    07:23 // 4. 9. 2022.

    Bolje da Preliva nego da Curi
    Ima se...

  • Mića

    11:04 // 14. 9. 2022.

    Bogato,bogato… samo nek preliva!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: