Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 7. 11. 2013.

| Društvo

U kesi pirinča zatekli insekte

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Insekti-u-pirincu.JPG
U kesi pirinča pronašli insekte

Umesto da integralni pirinač, kupljen u ambalaži sa deklaracijom, Stojiljkovićima iz Niša posluži za porodični ručak, završio je u kanti za smeće jer je među zrnima bilo stotine insekata. Pirinac

Marko Stojiljković kupio je kesu od pola kilograma pirinča marke Benlian Food i dao supruzi da od njega pripremi rižoto, međutim, oboje je dočekalo neprijatno iznenađenje.

- Kad sam čuo njen vrisak, skočio sam da vidim o čemu je reč. Čim je otvorila kesu iz nje su izašli neki insekti. Užasno! - ispričao je Stojiljković.

Odmah je telefonom pozvao uvoznika "Kozmetik plus d.o.o.", čiji su adresa i broj telefona odštampani na ambalaži. Kako je ispričao, rekli su mu da se to ponekad dešava zbog vlage i uslova čuvanja i naglasili da je pirinač prošao kontrolu proizvoda. Savetovali su mu da proizvod zameni u dragstoru gde ga je kupio.

- Rekao sam im da mene kao krajnjeg kupca to ne zanima. Propust je definitivno napravljen i takva roba do mene ne sme da stigne! Nisam išao da menjam pirinač jer mi nije stalo do sedamdesetak dinara koliko košta, ali pitam se kakve to kontrole hrana prolazi kada je ovo moguće - kaže Stojiljković.

U toj firmi Južnim vestima je rečeno da do sada nisu imali slične primedbe kupaca i da za sada ne mogu da komentarišu slučaj. Pirinac-insekti

Na ambalaži ovog pirinča piše da su svi Benlian Food proizvodi podvrgnuti "strogim kontrolama kvaliteta" koje su "garancija dobrog ukusa i zdrave ishrane".

- Proces selekcije i tretmana sirovinia do njihovog pakovanja u ambalažu koja ih štiti od spoljašnjih uticaja i čuva njihovu svežinu, omogućava vam da sa malo kulinarskog umeća uživate u čarima ukusa - piše na amblaži ovog proizvoda.

Pirinac-ambalaza Na ambalaži piše: Živite duže hraneći se zdravo!"U poljoprivrednoj inspekciji, koja nadgleda proces proizvodnje i distribucije hrane biljnog porekla, Južnim vestima su rekli da će ovaj slučaj prokomentarisati tek kada utvrde neophodne činjenice.

Prema zakonu, za bezbednost hrane odgovorni su "subjekti u poslovanju sa hranom", odnosno proizvođač, distributer, pa i trgovac. 

Procedura je takva da, nakon što se utvrdi da postoje nepravilnosti u proizvodnji, odnosno da nije ispoštovana zakonska procedura, inspekcija izlazi na teren i kontroliše ko je pogrešio. Protiv odgovornih se sprovode sankcije, a proizvod može da bude povučen sa tržišta. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nedić Tamara

    19:05 // 18. 10. 2021.

    Ista situacija upravo, Benlian food samo nije integralni vec obican. 900g zavrsilo u kanti za smece. Da ne kazem da sam ga kupila za bebu… strasno.

  • Captain

    17:45 // 16. 2. 2021.

    Februar 2021 puno istih bubica u tek otvorenom pirincu.... Zabraniti uvoz ovom proizvodu.

  • Bojana

    15:22 // 3. 11. 2020.

    Evo i danas, 7 godina nakon ovog teksta, u istom pirinču iste bube. Kupljen juče i bačen istog dana. Nikad više ništa od ovog proizvođača neću uzeti! Ajde da se provuče greška, ali da za sve ovo vreme nisu mogli da porade na tome...neoprostivo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: