Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 30. 5. 2018.

U koje teorije zavere Srbi veruju?

zikica-knjiga-foto-A.S O teorijama zavere; foto: A. S.

Koje su glavne funkcije teorija zavere, zašto su Srbi ekstremno nepoverljiv narod, a istovremeno imaju preterano poverenje u domaće političke lidere, ali i kako političari na vlasti zloupotrebljavaju narodnu paranoju, samo su neke od tema knjige Nišlije Žikice Simića “Srbi - između paranoičnosti i naivnosti”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Много сам наиван

    14:23 // 30. 5. 2018.

    Писац књиге је сам наиван. Пише о великом броју тема, а није упознат са њима. Не труди се да изнесе било који други извор информација осим свог мишљења и на крилима тог свог заноса, себе уздиже изнад тамо неких "параноичних" Срба. Поштовани "пишче", ако имаш неку професију, бави се њоме, можда чак будеш имао и успеха. Није писац свако ко узме оловку у руке.

    • Žikica Simić

      19:49 // 30. 5. 2018.

      A ti sve to znaš i ne pročitavši knjigu. Knjiga "vrvi" od pozivanja na naučne izvore i autoritete (Jerotić, J. Marić...) koji to potvrđuju, i od nekih istraživanja. Tebi smeta tema koja ti vređa nacionalnu sujetu. Kakva god da je knjiga - našao bi manu i probao da obezvrediš. Više bi ti prijala knjiga koja laska nacionalnoj sujeti u stilu: Srbi - narod najstariji, najpametniji, najlepši, najbolji.

    • Ivica Zivkovic

      20:42 // 30. 5. 2018.

      Kamo sreće da je više autora koji ukazuju na iskušenja koja napadaju ljude. To je par excellence altruističan pristup. Nisam ni na jednom mestu primetio da pisac ''sebe uzdiže''. Osim toga, tvrdnje su dobro dokumentovane, u naučnom pogledu. Autor je metodološki obrazovan i dobro upućen u to šta iskazuje.

  • Sergej

    14:44 // 30. 5. 2018.

    Knjiga je odlična. Pročitao sam je. Gospodin Simić na jedan racionalan i trezven način sagledava sve naše loše strane. Potrebno je da se dobro upoznamo sa svim našim "manama", jer je to jedini način da krenemo napred. Topla preporuka za sve potencijalne čitaoce ove knjige.

  • Ivica Živković

    20:45 // 30. 5. 2018.

    Jedna od najboljih knjiga koju sam čitao u poslednje vreme.
    Odličan i neophodan nastavak knjige Miloša Bogdanovića, ''Prokletstvo nacije''.
    Štivo od prvenstvene duhovne važnosti.

  • Stefan

    21:20 // 30. 5. 2018.

    Knjiga je odlična i obzirom na problematiku kojom se bavi, normalno je da bude i negativnih komentara. Posebno od ''mnogo naivnih'', koji se prepoznaju u delu gde se domaća naivčina označava kao povodljiva osoba, podložna manipulacijama, pogotovo političkim...

  • Ilija

    22:01 // 30. 5. 2018.

    Iako nisam procitao knjigu, mnoge teme iz nje smo Zika i ja diskutovali, tako da mi je poznata tematika kao i njegov nacin pisanja.. Preporuka na nevidjeno.. :)

  • Ema

    08:57 // 31. 5. 2018.

    U komentarima je neko pomenuo da je knjiga kao nastavak knjige Miloša Bogdanovića, ''Prokletstvo nacije'', pa me to zainteresovalo. Gde može da se kupi knjiga?

    • Žikica Simić

      10:43 // 31. 5. 2018.

      Ako administrator dozvoli. Može da se naruči od "Prometeja", nešto malo je ima u Delfi knjižarama (samo 90 primeraka je otkupljeno od "Prometeja"), i kod samog autora. Potražite me na fejsbuku (bez slike sam)

  • Miomir Lazarevic

    09:44 // 31. 5. 2018.

    Прочитао сам књигу,и опет ћу!Провокативна али поучна,дозирана примерима наших нес(а)весних реакција на бројне информације и дешања у нашем ужем и ширем окружењу. Препоручујем књигу од свег срца!!! Проверимо исправност наших ставова и понашања и спашавајмо шта се спасти може!

  • Nenad

    21:45 // 1. 6. 2018.

    Vreme je da se pojavi novi Arcibald Rajs da nas otrezni,spusti na zemlju.Da nas podseti kakvi smo u stvari.Da ne ocekujemo da nam sve resi vodja vec da neke probleme mozemo i sami da resimo.

  • Zivojin

    23:06 // 1. 6. 2018.

    Knjiga koja na najbolji moguci nacin govori o teodeticarima zavera i objasnjava zasto se to javlja. Zanimljivo

  • Predrag Pejić

    23:12 // 1. 6. 2018.

    Tužno ali istinito

  • Milan

    14:03 // 12. 12. 2019.

    Autor lepo primećuje da je sve stvar POVERENJA. Mi smo bezbroj puta kroz istoriju prevareni, pa nam je nepoverenje u kolektivnom nesvesnom, sa razlogom.
    Zamerka autoru je što pokazuje pristrasnost i elitizam time što naučno dokazane, notorne i osnovane sumnje u štetnost zračenja svih vrsta i zaprašivanja iz vazduha svrstava u "teorije zavere", u isti koš sa verovanjem da je zemlja ravna ploča.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: