Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 26. 3. 2021.

| Društvo

U kružnom toku na Bulevaru Nemanjića fontana, a umesto Muzičke dvorane kod tržnog centra park

Autor:J. Adamović, N. MitićIzvor:Južne vesti
Uređenje Bulevara Nemanjića kod tržnog centra slika 2, mart 2021; foto: JV-N. Mitić
Jubilarni kružni tok imaće fontanu; foto: JV-N. Mitić

Da će jubilarni 30. kružni tok u Nišu, koji se gradi na raskrsnici Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića, imati fontanu, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja kaže da će to biti velelepno zdanje koje će krasiti ovaj deo grada. Umesto koncertne dvorane koju su njihovi prethodnici najavljivali kod tržnog centra Delta planet, gradski većnik zadužen za izgradnju Nenad Stanković kaže da će tu biti park, jer je "malo zelenih površina u ovom betonu".

Zbog izgradnje još jednog kružnog toka iskopana je desna traka Bulevara Nemanjića, a gradonačelnica kaže da se radovi ubrzavaju sa lepšim vremenom i da će uskoro to biti predivan deo Niša. Uređenje Bulevara Nemanjića kod tržnog centra slika 3; mart 2021; foto: JV-N. Mitić Sotirovski kaže da će uskoro to biti predivan deo Niša; foto: JV-N. Mitić

Veliki kružni tok i ono što mogu sada da vam kažem, što sam čula od struke, odnosno ljudi iz Direkcije, to je da će jedino ovaj kružni tok koji je 30. po redu u Nišu imati i prvu fontanu u kružnom toku u Nišu. Radujemo se, zaista će to biti velelepno zdanje koje će krasiti ovaj deo Bulevara - najavljuje.

Kada krajem aprila bude završen tržni centar Delta planet, kružni tok i veliki park koji planiraju, kako kaže, imaće čime da se ponose, ali i razmišljaju o novim gradilištima i projektima. Uređenje Bulevara Nemanjića kod tržnog centra slika 6; mart 2021; foto: JV-N. Mitić Kružni tok do kraja aprila; foto: JV-N. Mitić

Nemanja Milošević iz njenog kabineta najavljuje da će prvi put posle više godina Niš dobiti podzemne instalacije, ali i uređenje ulica pre i posle novog kružnog toka. Kaže da je vrednost svih radova 61 milion dinara.

Posle 13 godina Grad Niš na inicijativu gradonačelnice prvi put ukopava kablove koji opterećuju i ruže grad. Tu će biti ukopavanje u visini kružnog toka, na toj deonici i neka nova iznenađenja za naše Nišlije, neko najsavremenije osvetljenje. Rokovi su do 22. aprila, kada je otvaranje Delta planeta - navodi Milošević.

Uređenje Bulevara Nemanjića kod tržnog centra slika 5; mart 2021; foto: JV-N. Mitić Kada krajem aprila bude završen tržni centar Delta planet, kružni tok i veliki park koji planiraju, kako kaže, imaće čime da se ponose; JV-N. Mitić Tvrdi i da će biti rešen problem osvetljenja ovog dela Bulevara, koji je danima u mrklom mraku, ali sledeće nedelje.

Već sledeće nedelje do utorka postavićemo privremeno osvetljenje, reflektore zbog bezbednosti u saobraćaja i naših sugrađana - dodaje.


"Tražimo bolju lokaciju za koncertnu dvoranu"

Član Gradskog veća zadužen za izgradnju Nenad Stanković tvrdi da ovaj deo Bulevara Nemanjića ne uređuju samo zbog tržnog centra, već zbog razvoja tog područja, pa zato najavljuje da će šumu i deponiju pored Delta planeta uskoro pretvoriti u park. Uređenje Bulevara Nemanjića kod tržnog centra slika 1, mart 2021; foto: JV-N. Mitić Većnik kaže da će šumu i deponiju pored Delta planeta uskoro pretvoriti u park; foto: JV-N. Mitić

Koji neće da bude komercijalizovan, nego jednostavno park za građane bez kafića, bez trafika, za ljude iz ovog kraja i jugoistočne Srbije koji budu dolazili u naš grad. Ranije je tu bila planirana koncertna dvorana, mi nismo odustali od toga, ali smatramo da treba naći bolju, primereniju lokaciju i da ovde ipak treba da bude park, jer ima malo zelenih površina u ovom betonu, tako da ćemo tražiti alternativnu lokaciju za dvoranu - pojašnjava.

Gde će onda biti Muzička dvorana koju su njihovi prethodnici više puta najavljivali, za sada ne zna, jer novu lokaciju još nisu pronašli.

Parking koji takođe grade ispred tržnog centra će biti ogroman, za skoro 500 automobila, dodaje Stanković, a uverava da će biti besplatan i dostupan 24 sata dnevno i stanarima okolnih zgrada i kupcima.

Kaže da očekuje i potpisivanje ugovora sa Fondacijom "Novak Đoković" koja će da finansira adaptaciju Mesne kancelarije "Božidar Adžija" u vrtić u kome će biti oko 180 mesta za mališane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Veca18000

    10:26 // 29. 3. 2021.

    Iskreno se nadam da to neće biti muzička fontana, jer bi stanari okolnih zgrada poludeli. Bilo bi lepo da nadležni u Nisu počnu da dodaju biciklističke staze kad god renoviraju neku ulicu.

  • Miroslav

    16:00 // 28. 3. 2021.

    Oplemenite prostor pored Merkatora tom muzičkom dvoranom da se više ne pate psi i pacovi zaime Boga, i taj prostor zaslužuje lepotu kada već nije mogla da bude sportska Arena.

  • Marko

    16:12 // 27. 3. 2021.

    Na cijenu zemljištu grade sve ovo,nisekspresovo nije..otimanje zemlje je najteži ulicom,ali to nema veze ,bitno je da se opere kinta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: