Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 3. 12. 2020.

| Društvo

U leskovačkoj Bolnici 78 radnika obolelo od korone

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
bolnica leskovac
78 medicinara zaraženo, foto: B. S.

Doktori, medicinski radnici, tehničari i pomoćno osoblje, među zaraženima su kovidom u Leskovcu, a kako kaže za Južne vesti direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, ukupan broj zaposlenih pozitivnih na kovid u ovoj ustanovi je 78.

Broj novozaraženih u celom Jablaničkom okrugu raste, a u poslednja 24 sata na virus korona je pozitivno 188 osoba. Među njima ima i medicinskih radnika, a od 1.366 radnika Opšte bolnice, njih 78 je zaraženo kovidom.

U izolaciji je i 135 osoba koji su sa njima bili u kontaktu. Uspeli smo da otklonimo dodatnu opasnost od zaražavanja ostalih zaposlenih, kao i pacijenata - kaže Dimitrijević.

Od danas se i Odeljenje neurologije sprema da pređe u kovid sistem, što znači dodatnih 40 kreveta, dodaje direktor, pa će u Bolnici u Leskovcu ukupno biti 60 praznih kreveta.

Popunjenost kapaciteta bolnIce je trenutno na 80%. Moramo biti spremni za dane vikenda, jer u poslednjim danima primamo po 20 novih pacijenata. Nadamo se da ćemo uskoro i neke pacijente otpustiti na kućno lečenje - kaže Dimitrijević.

Pacijenti koji su negativni, ali im je potrebna terapija, šalju se u Vlasotince kako bi se smeštajni kapaciteti rasteretili.

Za Vlasotince se šalju pacijenti koji imaju negativan PCR test, ali kojima je neophodna neka od terapija. Poznato je da neke lekove možemo davati samo u bolnicama - objašnjava direktor.

On dodaje da ostatak bolnice koji nije u kovid sistemu radi samo sa hitnim i urgentnim pacijentima, a isti slučaj je i sa operacijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: