Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:26, 14. 6. 2021.

| Društvo

U leskovačkoj kovid bolnici jednocifren broj hospitalizovanih, još infektivno odeljenje ostaje u kovid sistemu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
kovid bolnica LE
Na lečenju trenutno 7 pacijenata zaraženih kovidom; Ilustracija; foto: M. M.

S obzirom na to da u leskovačkoj kovid bolnici trenutno boravi 7 pacijenata, u kovid sistemu ostalo je samo infektivno odeljenje, rekao je za Južne vesti direktor bolnice Nebojša Dimitrijević i dodao da trenutno rade dezinfekciju kreveta i prostorija, te da će se u narednim danima odeljenje rehabilitacije biti spremno za povratak u normalan režim.

Direktor je naglasio da ipak ne sme doći do opuštanja i da će Opšta bolnica biti spremna u svakom trenutku, ako zatreba da vrati pojedina odeljenja u kovid sistem.

Brojke su trenutno odlične, na lečenju imamo mali broj pacijenata, a danas u okrugu nije zabeležen niti jedan novi slučaj. To ipak ne znači da je opasnost prošla, jer sa ovim virusom nikad se ne zna. Moramo biti spremni, možda u avgustu ili septembru imamo neki novi talas - rekao je Dimitrijević.

Iz kovid sistema su ranije izašla odeljenja urologije i neurologije, respiratorni centar je ukinut, a od pre nekoliko dana ni na odeljenju rehabilitacije više nema pacijenata zaraženih virusom korona.

Infektivno odelejnje je ostalo kovid, kao i u Nišu. Bolesnici koji nisu kovid pozitivni se šalju na druga odeljenja gde dobijaju potpunu negu. Na rehabilitaciji se trenutno vrši dezinfekcija kreveta i prostorija, moramo o tome da vodimo računa. Mnogo je lakše ući u kovid nego izaći iz njega jer moramo da ispoštujemo sve procedure i da vodimo računa o zdravlju pacijenata - saopštio je Dimitrijević.

Podsetimo, sredinom maja u Leskovcu je ukinuta vanredna situacija, a do sada je vakcinisano preko 40 % punoletnih građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: