Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 7. 11. 2012.

| Društvo

U martu projekat za izmeštanje pruge

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pruga.jpg
Arhivska fotografija

Tender za izradu projekta kojim bi se železnički čvor izmestio iz centra Niša trebalo bi da bude raspisan u martu, rekao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Iako je nedavno ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić najavio da bi sa izmeštanjem pruge iz centra Niša trebalo da se krene u “najskorijoj budućnosti”, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da do konkretnih radova još puno toga treba da se uradi.

Prema njegovim rečima, za sada su obezbeđena jedino sredstva za izradu projektne dokumentacije.

- Bio sam u Zavodu za urbanizam i razgovarao sa ljudima koji tamo rade, kao i sa predstavnicima Uprave za planiranje i izgradnju. Regionalni prostorni plan je poslat u Beograd kod ministra prostornog planiranja Milana Bačevića na potpisivanje, a pravno-imovinski odnosi nisu rešeni – rekao je Slavković.

On naglašava da od planske dokumentacije “ne postoji ništa”.

- Kada to sve mi uradimo, ja se nadam da će marta meseca biti raspisan tender za izradu projekta – kaže Slavković.

Iz Ministarstva saobraćaja su još ranije najavili da je vrednost ovog kapitalnog investicionog projekta procenjena na 400 miliona evra, a dokumentacija će se raditi u skladu sa zahtevima Evropske unije koja je i finansijer projekta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    14:43 // 7. 11. 2012.

    Da li se pruga iz gradskog jezgra, na trasi od Glavne železničke stanice preko Ćele kule do Proseka, fizički izmešta ili su u opticaju "šao-mao" varijante sa tunelima, stubovima i ostalim "denivelacijama". Ostaje li pruga na sadašnjem mestu kao što piše u Prostornom planu infrastrukturnog koridora od Niša do Bugarske granice? Da li se zna gde sve piše i šta sve piše u raznim dokumentima u vezi izmeštanja pruge (nema je tu pruga više, ni ispod a ni iznad zemlje). U svim dokumentima i u tenderu za izradu dokumentacije MORA DA PIŠE ISTO. Sve to košta i posledice mogu da budu dalekosežne. EU neće davati novac dva puta za izmeštanje iste pruge, još ako je u pitanju elektrificirana pruga za velike brzine!???

  • ;-)))

    13:46 // 7. 11. 2012.

    Zar ne postoji projekat?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: