Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 21. 2. 2019.

| Društvo

U medijima novi snimci nesreće kod Doljevca, ali i dalje ništa zvanično

Autor:M. Z, A. S.Izvor:Južne vesti, Blic
Udes Doljevac
I dalje bez zvaničnih snimaka; foto: A. Kostić

List Blic objavio je nove snimke nesreće kod Doljevca kojima novinari zaključuju da tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić nije vozio “škodu” koja je izazvala tragičan udes pre nekoliko nedelja. Ipak, zvanične snimke sa kamera Putevi Srbije nisu objavili, niti ih dostavljaju medijima koji su ih tražili zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja.

Službena “škoda superb” udarila je poslednjeg dana januara 2019. u auto koji je stajao na naplatnoj rampi. Poslednji dan januara bio je i poslednji za 54-godišnju S. G, koja je pritom poginula na licu mesta.

Zvanično je saopšteno da je auto koji je izazvao udes vozio D. S. koji je i uhapšen.

Ipak, u javnosti nisu prestala nagađanja i spekulacije o tome ko je vozio “auto smrti”. Deo javnosti i građana, najviše po društvenim mrežama, ukazivao je na mogućnost da je Babić sam vozio auto, a u raspravu se čak i predsednik Srbije Aleksandar Vučić umešao sa rečenicom - da nema vremena da gleda i pokazuje snimke.

Blic je danas izašao sa snimcima koje nazivaju eksluzivnim i u kojima prikazuju Zorana Babića na pumpi kako kažu pre nesreće, kao i snimke posle nesreće. Ne navode odakle su snimke dobili.

Blic je došao u posed ekskluzivnih snimaka sa mesta nesreće na kojima se vide okolnosti udesa - snimak neposredno pre i nakon nesreće. Na snimcima se vidi i da je direktor Koridora Srbije Zoran Babić sedeo na zadnjem sedištu, iza suvozačevog sedišta, a da je za volanom "škode superb" koja je udarila u "opel" bio vozač Dejan S, koji je i uhapšen nakon udesa - piše Blic.

Oni koji su bili dužni da objave zvanične snimke sa kamera kod Doljevca - Putevi Srbije, i tako razreše sve spekulacije o tome ko je vozio, to nisu uradili do danas. Zahtevi za pristup informacijama odbijeni su, kako kažu, i televiziji N1 i Insajderu, a novinari Južnih vesti i dalje čekaju odgovor ovog preduzeća.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović je na Tviteru Blicov današnji video ocenio kao lošu montažu, a popodne će na naplatnoj rampi u Doljevcu održati konferenciju za medije.

Podsetimo, ova saobraćajna nesreća koja se desila 31. januara izazvala je veliku pažnju javnosti jer je u njoj učestvovao automobil direktora Koridora Srbije Zorana Babića, koji je i sam povređen. Babićev vozač se sumnjiči kao odgovoran za nesreću, a nakon što je uhapšen Osnovni sud ga je pustio na slobodu dok traje istraga.

Dan nakon nesreće Babić je podneo ostavku, a Južne vesti su utvrdile da auto koji se "zakucao" u dva automobila na naplatnoj rampi i u kome je bio Babić nije vlasništvo Koridora.

Reč je o "škodi superb" koju je bugarska firma Trace kupila Koridorima - što je bio uslov za posao na izgradnji Koridora 10.

U nesreći je poginula 54-godišnja žena, dok je njena rođaka teže poveđena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    00:56 // 22. 2. 2019.

    Aj da ostavimo po strani to sto se ne vidi vreme na snimku posle nesrece, kao i to sto je rezolucija iz nekog razloga namerno smanjena, snimak ne dokazuje nista jer se ne vidi kako bilo koga izvlace bilo sa prednjeg ili zadnjeg sedista. Nacin na koji se svi setkaju meni lici da su ovo neki inspektori koji su tu dosli kada je hitna pomoc svoj deo vec obavila.

  • Maja

    16:52 // 21. 2. 2019.

    Sve dakle transparentno

  • Dragan Nesic

    16:48 // 21. 2. 2019.

    Снимак са пумпе је непотребан!
    Или некоме треба? Питање је коме!
    Онај други део после удеса да је на време објављен не би изазвао повода за спекулације које су се појавиле

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: