Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 12. 8. 2021.

| Društvo

U narednim danima debate “Južnih vesti” o medijima i demokratiji

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Debata JV
Debata na otvorenom; arhiva, foto: JV

Pod parolom “Mediji odgovorni građanima” Južne vesti će narednih dana o temema lokalnih medija, medija i biznisa, pritiscima i napadima, ali i radu medijskih udruženja razgovarati u nekoliko debata sa gostima iz profesionalnih medija i organizacija. U subotu će sociolog Đokica Jovanović na Bubnju održati predavanje "Neke teze o vrlinama i manama demokratije".

U petak od 11 do 13 sati, u dvorištu City radija, u Milentijevoj ulici u Nišu razgovaraće se o lokalnim medijima i zašto su oni važni za građane. O ovoj temi pričaće Jovanka Nikolić iz Glasa Šumadije, Sanja Petrov iz Slobodne reči, Nikola Lazić iz Bujanovačkih i Jelena Canić Milanović iz Južnih vesti.

Debate se nastavljaju u 18 sati, na istom mestu, a tema će biti Biznis i mediji.

Panelisti su Ivana Petrović iz City radija, Pavle Zlatić iz IREX-a, Bijana Stepanović, Nova ekonomija i Vitomir Ognjanović iz Južnih vesti - kažu organizatori.

U subotu će prva, jutarnja tema od 11 do 12:30 biti pritisci na medije, a o načinima pritisaka i posledicama koje trpe novinari, govoriće Igor Božić sa N1, Slobodan Georgiev iz Njuzmaks Adrije, Jelena Radivojević iz KRIK-a i Gordana Bjeletić iz Južnih vesti.

Debata će biti održana u Deli prostoru, u Davidovoj ulici odakle će se organizovano ići na Bubanj gde će sociolog prof. dr Đokica Jovanović održati javno predavanje "Neke teze o vrlinama i manama demokratije".

Večernji termin, od 18 do 20 sati rezervisan je za medijska udruženja, a tada će biti prezentovano i istraživanje NUNS-a. Detaljnije će o medijskom okruženju govoriti Stojan Marković ispred Lokal presa, Željko Bodrožić iz NUNS-a, Olivera Milošević iz UNS-a, Stevan Ristić iz Asocijacije medija i Dragan Petković iz Asocijacije onlajn medija.

Sve debate moderiraće novinarke Media i reform centra Tamara Milojević i Zorana Ristić.

Zainteresovani građani sve razgovore mogu da prate uživo na Fejsbuk strani Južnih vesti ili preko YouTube kanala, a same debate za razliku od ranijih godina sada neće biti otvorene za javnost zbog epidemiološke situacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: