Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 31. 1. 2020.

| Društvo

U nedelju u Nišu protest "Stop masakru i trovanju nad životinjama"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
psi
Mete i vlasnički i napušteni psi; foto: V. Keser

Zbog, kako kažu, sve učestalijeg trovanja životinja, grupa Nišlija je rešila da u nedelju, 2. februara u 5 minuta do 12 na Trgu kralja Milana organizuje protest kojim žele da ukažu na taj problem, ali i da apeluju na policiju i tužilaštvo da pronađu i kazne odgovorne.

Na protest "Stop masakru i trovanju nad životinjama u Srbiji" odlučili su se, kaže jedan od organizatora Dušan Đorić, jer je sve više slučajeva da vlasnički i napušteni psi i mačke budu otrovani, a da niko za to nije odgovarao.

U poslednjih 6 meseci bilo je verovatno 30 do 40 slučajeva trovanja životinja u Nišu. Bar onih za koje znamo. Pre desetak dana je tromesečno štene otrovano na početku Bulevara, a najčešća trovanja su u Mokranjčevoj, u blizini Pravnog fakulteta, na Durlanu, a u poslednje vreme kod Čaira - kaže Đorić.

Napominje da je čak bilo slučajeva da se, osim otrova, životinje pokušavaju ubiti i hlebom ili kobasicama u koje su stavljeni ekseri.

Vlasnici pasa koji su otrovani uglavnom su to prijavljivali policiji, a kako kaže Đorić, sve se svede na to da je to uradilo N. N. lice i ne preduzima se ništa.

Želimo da oni koji to rade odgovaraju. To je krivično delo. Probaćemo da identifikujemo ljude koji postavljaju otrove i nadamo se da će oni biti i procesuirani - objašnjava on.

Organizatori protesta poručuju da je reč o borbi iz čiste ljubavi i pozivaju sve ljubitelje životinja da budu njihov glas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdja

    11:34 // 3. 2. 2020.

    Da li je održan protest ?

  • Okk

    10:11 // 3. 2. 2020.

    Pre par meseci su mene i mog unuka u kolicima napali psi kod rode .Kad sam pozvala komunalce rekli su da posto niko nije povredjen nista ne mogu da preduzmu.ZAKON JE NA STRANI PASA LUTALICA

    • Alex

      21:30 // 3. 2. 2020.

      Na žalost.
      U parku na Bulevaru više puta sam video kako sa bore i rasteruju decu. Deca se plaše. Deca su svetinja. Ko se bori za kereća prava...

  • Nn

    08:31 // 3. 2. 2020.

    Kad će protesti za prava ljudi? ..protestvovao bih I ja za prava životinja - za smanjivanje prava. Ako komšija pusti glasnu muziku - možeš da ga prijaviš, ali ako ima nekoliko pasa koji tresu celu zgradu lavežom - ne možeš mu ništa. Ako čovek napadne čoveka - odgovara, ako pas lutalica napadne čoveka - grad mu da neku siću I aj ćao, a lutalica (uglavnom čopor) nastavi svoje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: