Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 30. 12. 2021.

| Društvo

U nekim lokalima novogodišnja slavlja do rano ujutru, kontrola kovid propusnica kao i obično

Autor:T. Radovanović, Lj. Mitić, M. MitićIzvor:Južne vesti
kazandzijsko prazno
Neki ugostitelji ipak nisu smeli da organizuju proslavu dočeka; Foto: U. A.

Dok neki niški ugostitelji već nedeljama pozivaju goste da u njihovim lokalima dočekaju Novu godinu, drugi kažu da zbog neizvesnosti u vezi sa epidemiološkim merama nisu smeli da se upuste u skupe pripreme. Slično je i u Prokuplju, dok će u Leskovcu u većini lokala biti organizovane proslave. Krizni štab nije uveo nove mere za predstojeće praznike, pa iz Komunalne milicije navode da će za doček kontrolisati objekte kao i drugim danima.

Bojan Mitić iz niškog Udruženja ugostitelja kaže da nema jedinstvenog stava i da vlasnici kafića i restorana pojedinačno odlučuju da li će organizovati slavlje.

Prema njegovim rečima, mnogi nisu smeli da se upuste u pripreme i rizikuju da se doček otkaže, a neki ne organizuju proslavu i zato što im se sa postojećim merama protiv kovida to ne isplati.

Još važi ono četiri kvadrata po gostu, što znači da će u restoranu koji ima 200 mesta moći da bude 50, a s obzirom na visoke troškove organizacije, to je besmisleno. Nezahvalno je da neko angažuje muziku, dodatno osoblje, da obezbedi hranu - objašnjava Mitić.

Međutim, svoje programe za “najluđu noć” neki ugostitelji predstavili su još pre dve nedelje, a neke od kafana u Nišu koje najavljuju proslavu do ranih jutarnjih sati su Meze, Amerikanac i Stara planina.

Iz kafane Stara Srbija najavljuju i reprizu, a kada je reč o kafićima, jedan od onih koji prave slavlja je Carpe diem, dok su neki poput Distrikta ipak odlučili da organizuju samo matine.

Koordinator komunalnih milicajaca u Nišu Dejan Kovačević navodi da će se i za novogodišnje praznike kontrolisati kovid propusnice kao i svakog drugog dana.

Podsetimo, Nišlije imaju priliku i da na Trgu kralja Milana dočekaju 2022. godinu uz Zoricu Brunclik i Alena Ademovića, a gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla je da će verovatno nastupiti i folk pevačica Milica Pavlović.


I u Prokuplju ugostitelji podeljeni, u Leskovcu većina organizuje proslave

Deo prokupačkih kafića i restorana organizuje slavlje i vlasnici kažu da je interesovanje dobro.

Međutim, pojedini su od toga odustali zbog epidemioloških mera, a kao jedan od razloga navode i to što nisu svi konobari vakcinisani.

U Prokuplju 31. uveče nema organizovanog dočeka, ali kako je ranije najavljeno, za doček pravoslavne Nove godine biće održan koncert u centru grada.

U Leskovcu većina ugostitelja organizuje proslave, ali kažu da će svi morati da imaju kovid propusnice.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ranije je najavio da će u tom gradu umesto koncerta za doček biti organizovana lutrija, kao i da će nastupiti lokalni bendovi i trubači.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smak sveta

    21:56 // 31. 12. 2021.

    Ili će ovaj zivalj da se osvesti i bude narod ili će čika Bili smanjiti

  • Milan Palikuća

    19:25 // 30. 12. 2021.

    Neustavne i nezakonite propusnice... Gde su te propusnice u areni kod "Velikog vođe"

  • Srbistan

    16:15 // 30. 12. 2021.

    Posle 22h moraju imati i potvrde o vakcinaciji...ili to sad ne vazi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: