Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 21. 12. 2021.

| Društvo

U niški Prekršajni sud stiglo još prijava za organizatore protesta u Nišu, 5 građana tražilo sudsko odlučivanje

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
protest niš
Policija podnela 12 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv organizatora; foto: T. T.

Prekršajnom sudu u Nišu do sada je stiglo 12 policijskih naloga za pokretanje prekršajnog postupka zbog organizovanja protesta 11. decembra, dok je petoro građana podnelo zahtev za sudsko odlučivanje na osnovu prekršajnih naloga zbog kretanja na kolovozu 4. decembra.

Niška policija podnela je ukupno 12 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv građane za koje sumnjaju da su 11. decembra učinili prekršaj organizovanja javnog okupljanja, zbog protesta koji je odežan tog dana.

Prema rečima predsednika Suda Mišela Markovića, za ovaj prekšaj predviđena je kazna od 100.000 do 150.000 dinara, dok je za kretanje po kolovozu kazna 2.500 odnosno 5.000 dinara.

Kada je reč o protestu koji je održan nedelju dana ranije, brojnim građanima, pa i onima koji nisu legitimisani, i dalje stižu prekršajne prijave, a petoro njih odbilo je da plati kaznu i podnelo je zahtev za sudsko odlučivanje.

5 zahteva okrivjenih je stiglo za sudsko odlučivanje po prekršajnim nalozima koje je izdala policija - kaže Marković.

Marković objašnjava da se u prekršajnom postupku po stizanju zahteva za sudsko odlučivanje od podnosioca zahteva traže dokazi, potom se poziva okrivljeni da da svoju izjavu i da se izjasni o dokazima nakon čega sud donosi konačnu odluku.

Podsećamo, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti zatražio je od MUP-a da se izjasne da li su nezakonito snimali građane na protestima, a policajac koji je od novinarke Južnih vesti tražio da fotografiše njena lična dokumenta rekao je da on i kolege znaju da rade nezakonito.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • legalista

    23:34 // 21. 12. 2021.

    Objektivno ako procitate Zakon o bezbednosti u saobracaju za kretanje pesaka kolovozom jeste propisana novcana kazna u iznosu od 5.000 dinara(50% umanjene ako se kazna plati u roku od 8 dana). Pravna drzava konacno je pocela da funkcionise. Od nekog mora da se pocne. Ko ih je terao da idu kolovozom kada postoje izgradjeni trotoari za pesake. Kolovozom se krecu automobili a trotoarom pesaci.

    • Zoki Gadzin Han

      00:08 // 22. 12. 2021.

      Isto pravilo vazi i za botove koji se krecu po bulevaru nemanjica dok ulaze u autobuse koji nepropisno stoje od zone 3 pa do kruznog toka kada se ide na miting u druge gradove. Njima duple kazne.Toliko o pravnoj (selektovnoj) drzavi...

  • Vartra

    19:52 // 21. 12. 2021.

    Sad ce partijski prekrsajci to sve nezavisno I po savesti da odluce....

  • Slavica

    18:05 // 21. 12. 2021.

    Kakva sramota,ova vlast je propala nacisto neka se sklanjaju vise

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: