Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 19. 1. 2019.

| Društvo

U niškoj trci za Časni krst najmlađi bio i najbrži

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
časni krst pobednik 2019
Mladost pobedila; Foto: Vanja Keser

Od 20 plivača, među kojima je bila i jedna devojka, najbrže je do Časnog krsta u hladnoj vodi čairskog bazena doplivao student i najmlađi učesnik Damjan Ilić. Tradicionalna bogojavljenska trka okupila je nekoliko stotina Nišlija.

19-godišnji student niškog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Damjan Ilić prvi je preplivao čairski bazen na otvorenom i okitio se lovorovim vencem pobednika u trci hrabrih plivača. Dobio je 30.000 dinara, krst i zlatni lanac.

Oduvek mi je bila želja da osvojim Časni krst. Ovo mi je prvi put da učestvujem i baš mi je drago što sam uspeo to da postignem ove godine. Dosta mi znači jer sam pobožan i svi smo u porodici pobožni - rekao je Ilić.

Ovaj mladić kaže da amaterski trenira plivanje i da se sledeće godine neće takmičiti kako bi dao priliku nekom drugom da osvoji titulu Bogojavljenskog viteza.

Jedna od onih koji će imatu tu šansu jeste i fudbalerka Mašinca i doktorand Fakulteta za sport Mima Stanković, jedina devojka u ovogodišnjoj "ledenoj" bogojavljenskoj trci.

Bila je velika čast učestvovati. Ovo je jedan veliki praznik, drago mi je da sam bila deo svega ovoga. Nadam se da ću sledeće godine uspeti da stignem prva. Slobodno se prijavite, lep je osećaj - kaže Stankovićeva.

Svi učesnici trke dobiće zlatni krst, naveli su iz Opštine Medijana, a najstariji plivač ove godine bio je jedan 65-godišnjak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    15:53 // 19. 1. 2019.

    Svaka čast .Neka je sa srećom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: