Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 18. 3. 2020.

| Društvo

U niškom Sekretarijatu ljuti na šefove: Povukli se kući i izdaju naređenja

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
niš
Ko se povukao u bunker; Foto: Vanja Keser

Radnici pojedinih sekretarijata i kulturnih ustanova Niša žale se na svoje rukovodioce rečima - “sede kući, zovu telefonom i izdaju naređenja, a mi dolazimo na posao”. Nisu zadovoljni ni higijenom. Gradonačelnik Darko Bulatović kaže da će ispitati takve slučajeve i da rukovodioci moraju da budu primer u doba vanrednog stanja zbog korona virusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je indeks straha od korone veći nego za vreme Drugog svetskog rata. Da li iz straha ili neodgovornosti pojedini niški rukovodioci iz sekretarijata Gradske uprave, prema rečima zaposlenih, ne dolaze na posao i od kuće izdaju telefonska naređenja.

Od kraja prošle nedelje nema nijednog rukovodioca. Dolazimo samo mi izvršioci i ne mogu da vam objasnim koliko je ružan osećaj i koliko su svi u čudu i ogorčeni. Jel moguće da sede kući i sebe čuvaju, a nas neprestano zovu telefonom i izdaju naloge? - pitaju se radnici iz jednog gradskog sekretarijata.

Kažu da to nije slučaj u svim Sekretarijatima, pa šefove interno dele na odgovorne i neodgovorne.

I u jednoj niškoj kulturnoj ustanovi kažu da je direktorka još u četvrtak “sebe odvela na bolovanje”, da nema dovoljno sredstava za dezinfekciju, a da su zaposleni redovni na poslu i da se žale na higijenu.

Sa ovim pojava i žalbama upoznat je i gradonačelnik Niša i komandant Štaba za vanredne situacije Darko Bulatović koji je najavio da će ispitati slučajeve i reagovati.

Od onih na funkcijama očekuje se najveća odgovornost, očekuje se najveći rad, očekuje se požrtvovanost, briga, više od bilo koga. Ako je bilo takvih stvari one će biti najstrožije sankcionisane - rekao je Bulatović.

Štab je sinoć doneo mere po kojima javna preduzeća i ustanove i ljudstvo i vozila moraju da stave na raspolaganje kontakt centrima za pomoć starijima. Od danas je na snazi i potpuna zabrana izlaska iz kuća starijim od 65 godina, a za sve ostale policijski čas važi od 20 sati do 5 ujutru.

Sve o koroni na jugu Srbije, čitajte na linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Priupitivach

    07:56 // 19. 3. 2020.

    Svako prvo pomisli da ovo ludilo postoji samo kod njega u firmi, a onda shvati da se svi ponasaju suvise slicno, previse da bi bilo slucajno, i totalno suprotno od zvanicne price na tv. Ostaje pitanje sta im je cilj? Zastita stanovnistva nije. Mozda je ovo njihov brilljantni nacin da se naprave nova radna mesta i sacuvaju penzioni fondovi.

  • SRZAUIFFF

    20:26 // 18. 3. 2020.

    Rekla bih od bekstva pojedinaca koji su nadlezni i odgovorni najvise u ovom trenutku do onih koji koriste ovu situaciju da bi izlecili svoju frustraciju i komandovali masom ljudi..toga svega ima u opstini..Nadam se da ce biti ostro sankcionisani i pozvani na odgovornost..Svaka cast onima koji nisu u ove dve kategorije ljudi i koji su stali ispred svojih sluzbi..

  • Pera pisar

    17:24 // 18. 3. 2020.

    Proverite i javno komunalna preduzeća.Neki direktori od početka marta nisu dolazili na posao.Obavezno smeniti i kazniti sve takve samozivnike.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: