Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 3. 8. 2018.

| Društvo

U niškom Veću još nema zamene za Miloša Miloševića

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
bulatovic i milosevic
Bulatović neodlučan oko izbora novog većnika; foto: S. M.

Prošlo je mesec i po dana otkako je gradski većnik zadužen za planiranje, izgradnju, urbanizam i energetiku Miloš Milošević podneo ostavku na tu funkciju, ali i dalje gradonačelnik Niša Darko Bulatović ne nalazi zamenu za njega. Za to vreme, Milošević u toku radnog vremena Gradske toplane, gde je zaposlen za stalno, obavlja većničke dužnosti.

Obilasci radova na ulicama, izjave za medije, samo su neke aktivnosti koje Milošević obavlja u toku radnog vremena. To će raditi i nadalje dok ga neko drugi ne zameni u većničkoj fotelji. Međutim, kada će to tačno biti, ne zna ni prvi čovek Niša, iako upravo on o tome odlučuje.

On u skladu sa Zakonom obavlja dužnost do izbora novog većnika. Ja se nadam da će i to pitanje biti vrlo brzo na dnevnom redu - rekao je Bulatović.

Podsetimo, Milošević je ostavku u Gradskom veću podneo niškoj Skupštini 22. juna ove godine. Ostavka je tada prihvaćena, a šta su razlozi za ovakav potez Milošević nije želeo da komentariše za Južne vesti.


Agencija: Milošević nije u sukobu interesa

Iako je Milošević od maja ove godine na neodređeno zaposlen u Toplani koja po delatnosti pripada njegovom većničkom resoru, u Agenciji za borbu protiv korupcije ističu da on nije u sukobu interesa.

Milošević je zatražio saglasnost Agencije da pored javne funkcije člana Gradskog veća grada Niša, koju ne vrši na stalnom radu, obavlja posao u Toplani. Imajući u vidu delokrug poslova koje obavlja u ovom javnom preduzeću ocenjeno je da navedena situacija sama po sebi ne predstavlja sukob interesa - navode u Agenciji.

Podsetimo, gradski većnik u ostavci dobio je posao u Toplani bez konkursa, a zahvaljujući “proceni” direktora Predraga Milačića da je baš on potreban ovom javnom preduzeću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    22:42 // 6. 8. 2018.

    Spiclov...

  • dr Jakov Zlatar

    14:18 // 6. 8. 2018.

    Ko je Dr? jel Dušan Milisavljević?

  • Bojan za vecnika

    19:50 // 5. 8. 2018.

    Imate coveka u Vasim redovima koji obavlja poslove vecnika na opstini. Bojana koji je odlican radnik i dobar covek. Ako nista drugo operativan je!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: