Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 27. 2. 2021.

| Društvo

U niškom vrtiću "Maslačak" dve vaspitačice pozitivne na koronu, njihove grupe dece poslali u izolaciju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Niski vrtic; foto: PU Pcelica
I deca u izolaciji zbog kontakta sa vaspitačima; foto: PU Pčelica

Uz napomenu da budu u izolaciji 14 dana, deca koja idu u vrtić "Maslačak" u Nišu poslata su kući, kažu roditelji, a kao razlog što neko vreme neće moći da budu na čuvanju u obdaništu objasnili su im da dve njihove vaspitačice imaju korona virus. Iz Uprave "Pčelice" potvrđuju da su dve vaspitačice pozitivne na kovid, a da je izolaciju naložio Institut za javno zdravlje.

Prema saznanjima roditelja, ukupno 6 vaspitačica Predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu pozitivno je na virus korona. Međutim, problem roditelja koji su se javili novinarima jeste to što su dve zaposlene u vrtiću "Maslačak", pa njihova deca ne mogu u vrtić dve nedelje.

I jedna majka deteta iz "Maslačka" je nakon toga bila pozitivna na koronu. Dok direktorka tvrdi da sve funkcioniše redovno, naša deca sede kući, jer nema vaspitačica - kaže jedan od roditelja.

Iz Uprave "Pčelice" prvo nisu odgovorili na pitanja da li i koliko ima zaražnih vaspitačica i kako to utiče na boravak dece u vrtićima, tvrdeći da je reč o "zanemarljivom i promenljivom broju" i da je sve redovno u vrtićima.

Međutim, na insistiranje novinara da objasne da li su deca iz "Maslačka" vraćena kući i zašto, priznali su da je razlog to što ima vaspitačica koje su zaražene.

JPU "Pčelica" Niš u skladu sa Instrukcijama Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja u obavezi je da za sve zaposlene kod kojih postoji sumnja na oboljevanje od Covida ili potvrda oboljevanja, obavesti nadležni Institut za javno zdravlje. U skladu sa tim Ustanova je obavestila Institut za javno zdravlje Niš da su u vrtiću Maslačak dva vaspitača pozitivna na virus Covid 19. Institut za javno zdravlje Niš, a ne Ustanova, naložio je da deca koja su bila u kontaktu sa Covid pozitivnim vaspitačima budu kod kuće pod zdravstvenim nadzorom u trajanju od 14 dana - odgovaraju iz Uprave.

Ne navode ukupan broj zaraženih ili onih koji su u izolaciji zbog virusa, kao ni koliko dece je trenutno u vrtićima od ukupnog broja upisanih.

Situaciju u "Pčelici" opisuju kao stabilnu i tvrde da se pridržavaju svih mera i preporuka koje su propisali nadležni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Djokic

    20:37 // 28. 2. 2021.

    Roditelj detata.
    Sada je oprana ljaga roditeljima. Vaspitacice 6 tacno.
    Svako neka odgovara za svoje postupke i neka se zapita narod je sistem i drzava.

    • duca

      22:33 // 28. 2. 2021.

      to je samo dokaz da se u vrticu nisu postovale nikakve mere! i da nije neodgovorni roditelj doveo po ko zna koji put bolesno dete! zivele priredbe!!!

    • Misko

      00:59 // 1. 3. 2021.

      Zar je bitno koliko je 4 ili 6 , vazno da svi budu dobro. Nisu se valjda namerno zarazili. zivimo u takvo vreme, da se ne zna ko sta nosi u sebi. Danas negativan, sutra pozitivan. Samo da prestane vise ovo ludilo. Pozdrav

  • Razbibriga

    21:34 // 27. 2. 2021.

    Botovi, ne pravite se ludi ! Nije ovde tema, zarazenost, corona ne bira mesta, tema je prikrivanje podataka i predstavljane da je sve ok .

  • Mara

    20:06 // 27. 2. 2021.

    Ne radi im se

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: